כרובית שלמה בתנור בציפוי קריספי

כרובית בתנור היא אולי התוספת הכי קלה וטעימה שיש. כאן אנחנו מביאים את הטוויסט המדליק של ציפוי קריספי מטחינה מתובלת לשלמות
כרובית בתנור היא אולי התוספת הכי קלה וטעימה שיש. כאן אנחנו מביאים את הטוויסט המדליק של ציפוי קריספי מטחינה מתובלת לשלמות
  • מעין והדס לפידות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    8 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.6 קק״ל 1191.7 קק״ל
    פחמימות 8.4 גרם 50.4 גרם
    שומן 14.6 גרם 87.5 גרם
    נתרן 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 43.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 249.1 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 563.3 מ״ג 3379.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    8 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 198.6 קק״ל 1191.7 קק״ל
    פחמימות 8.4 גרם 50.4 גרם
    שומן 14.6 גרם 87.5 גרם
    נתרן 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 43.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 22.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 14.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.5 מ״ג 249.1 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 563.3 מ״ג 3379.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

השילוב בין כרובית לטחינה הוא שילוב מנצח!

כרובית בטחינה היא מנה טעימה ובריאה שמספקת מגוון יתרונות תזונתיים ואפשר לשחק הן בטעמים של הטחינה והן בצורת הבישול של הכרובית – תוספת נהדרת לכל ארוחה.

הנה כמה יתרונות עיקריים:

  1. הכרובית עשירה בוויטמינים (כמו ויטמין C שמסייע בחיזוק מערכת החיסון וויטמין K המסייע בקרישיות הדם) ומינרלים (כמו סידן שחשוב לבריאות העצם ואשלגן החשוב לבריאות הלב )והטחינה, שהיא עשויה משומשום, מוסיפה למנה שפע של סידן, ברזל המסייע באספקת חמצן לתאי גופינו ובתהליכי יצירת האנרגיה בגוף ומגנזיום החיוני, בין היתר  לבניית העצמות, לוויסות הפעילות של השרירים ושל העצבים ועוד.
  2. שיפור ספיגת ברזל: הטחינה מכילה ברזל, והוספתה למנה עם כרובית עוזרת להגדיל את ספיגת הברזל של הגוף, במיוחד אם היא נצרכת עם מזונות עשירים בויטמין C שמסייע בספיגה טובה יותר.
  3. שומנים איכותיים: הטחינה מכילה שומנים לא רוויים, שיכולים לתמוך בבריאות הלב ולשפר את פרופיל השומנים בדם.
  4. בריאות מערכת העיכול: כרובית הנה ירק דל קלוריות ועשירה בסיבים תזונתיים, שמסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ומסייעת לתחושת שובע לזמן ארוך יותר, דבר שיכול לתמוך בניהול משקל תקין.
  5. תועלת אנטי דלקתית: גם כרובית וגם טחינה מכילות רכיבים עם תכונות אנטי-דלקתיות, שעשויות לעזור בהפחתת דלקות בגוף.
  6. גיוון טעמים וארוחות: השילוב של כרובית עם טחינה יוצר טעם עשיר ומגוון, שמקנה למנה איכות קולינרית גבוהה.
צמחוני וטבעוני
מעין והדס לפידות
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

טחינה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו).
  2. בסיר עמוק מביאים מים לרתיחה עד ½ מגובה הסיר (המים צריכים לכסות את הכרובית עד מחצית מגובהה. ניתן להשתמש גם בסיר אידוי אם ברשותכם אחד).
  3. מכניסים את הכרובית בשלמותה עם העלים לכ-10 דקות (עד שרכה אבל לא מידי - חשוב שתשמור על צורתה).
  4. בינתיים מכינים את הטחינה - בקערה מערבבים את כל חומרי הטחינה ומתקנים תיבול - הטחינה צריכה להיות מעט סמיכה.
  5. כשהכרובית רכה (לא מידי) מורחים את הטחינה טוב טוב על כל הכרובית, גם בין החריצים.
  6. מניחים בסיר ברזל או על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לכ40-45 דקות או עד שנוצר קרום יפה והכרובית משחימה מעט.
  7. מגישים מיד. בתיאבון!
כרובית שלמה בתנור בציפוי קריספי
כרובית שלמה בתנור בציפוי קריספי. צילום: הדס לפידות
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות