צ’יפס שעועית צהובה קריספי

צ'יפס שעועית צהובה נפלא ודל פחמימה שאופים בתנור! מחליפים את תפוח האדמה בשעועית צהובה ונהנים מצ'יפס שעועית צהובה בתיבול עדין ומעולה
צ'יפס שעועית צהובה נפלא ודל פחמימה שאופים בתנור! מחליפים את תפוח האדמה בשעועית צהובה ונהנים מצ'יפס שעועית צהובה בתיבול עדין ומעולה
  • דניאל בסל
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    9 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 63.8 קק״ל 255.4 קק״ל
    פחמימות 8.5 גרם 34.2 גרם
    שומן 0.6 גרם 2.2 גרם
    נתרן 10.4 מ״ג 41.5 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 4.1 מ״ג 16.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    9 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 63.8 קק״ל 255.4 קק״ל
    פחמימות 8.5 גרם 34.2 גרם
    שומן 0.6 גרם 2.2 גרם
    נתרן 10.4 מ״ג 41.5 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 4.1 מ״ג 16.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

הרעיון למתכון הזה נולד מתוך הרצון לשדרג את השעועית הצהובה למנה פריכה ומלאת טעם, אך עדיין לשמור על קלוריות נמוכות ובריאות מקסימלית.

השעועית נצרבת בתנור בחום גבוה שמעניק לה פריכות מפתיעה, וכל זה עם מינימום שמן ותבלינים פשוטים ושמדרגים את הטעם והערכים התזונתיים אפילו יותר!

זו מנה שמצליחה להיות מרשימה למרות הפשטות שלה, והיא מושלמת כמנה צדדית לכל ארוחה.

מאפים דלי פחמימות
דניאל בסל
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מביאים סיר מים עם מעט מלח לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים במשך 3-4 דקות בלבד, עד שהשעועית מתחילה להתרכך אך עדיין פריכה.
  3. מסננים את השעועית ומעבירים אותה לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים שוב ומייבשים את השעועית היטב עם נייר סופג.
  4. מניחים את השעועית בקערה גדולה.
  5. מוסיפים תרסיס שמן זית, תבלינים ואבקת שמרי בירה. מערבבים היטב כך שהשעועית תצופה באופן אחיד.
  6. מסדרים את השעועית בשכבה אחת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת עם תרסיס שמן.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהשעועית פריכה וזהובה. מומלץ להפוך את השעועית באמצע האפייה לקבלת קריספיות שווה מכל הצדדים.

    הערות

    • ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין
    • השעועית הצהובה הקריספית מתאימה במיוחד כתוספת למנות עיקריות או כנשנוש קליל ובריא
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות