-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 39.4 קק״ל 1182.0 קק״לפחמימות 2.2 גרם 66.6 גרםשומן 1.8 גרם 55.3 גרםנתרן 6.2 מ״ג 185.0 מ״גחלבון 3.8 גרם 113.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 14.6 גרםכולסטרול 10.1 מ״ג 302.6 מ״גסידן 16.2 מ״ג 486.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 60.8 מ״ג 1825.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות2 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 39.4 קק״ל 1182.0 קק״לפחמימות 2.2 גרם 66.6 גרםשומן 1.8 גרם 55.3 גרםנתרן 6.2 מ״ג 185.0 מ״גחלבון 3.8 גרם 113.1 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 14.6 גרםכולסטרול 10.1 מ״ג 302.6 מ״גסידן 16.2 מ״ג 486.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 60.8 מ״ג 1825.4 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות עוף
-
500 גרם עוף טחוןחזה עוף טחון
-
2 זוקיני ירוק בינונייםאו קישואים, מגורדים
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה דק
-
1/4 שומר בינוניקצוץ דק (לא חובה)
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
1 כף אבקת אפייה
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
רוטב לימון
-
1/4 כוס מיץ לימוןמיץ מלימון אחד
-
2 כפיות קליפת לימוןמגורדת
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה דק
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
5 שיני שוםשלמות
-
1 כוס ציר עוףאו מים
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את חזה העוף הטחון, הקישואים, השומר, הפטרוזיליה, הבצל, הביצה, אבקת האפייה והתבלינים.
- מערבבים היטב את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת 30 קציצות ומניחים על תבנית תנור משומנת עם ספריי שמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך רבע שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.
- מכינים את הרוטב: מחממים תרסיס שמן זית בסיר סוטאז’ על חום בינוני.
- מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה.
- מוסיפים חופן פטרוזיליה, ציר עוף או מים ותבלינים ומביאים לרתיחה נוספת.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות לסיר.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות, עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מצטמצם מעט.
- במידה והרוטב מתאדה יותר מידי, מוסיפים מעט מים או ציר עוף לפי הצורך.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את חזה העוף הטחון, הקישואים, השומר, הפטרוזיליה, הבצל, הביצה, אבקת האפייה והתבלינים.
- מערבבים היטב את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת 30 קציצות ומניחים על תבנית תנור משומנת עם ספריי שמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך רבע שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.
- מכינים את הרוטב: מחממים תרסיס שמן זית בסיר סוטאז’ על חום בינוני.
- מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה.
- מוסיפים חופן פטרוזיליה, ציר עוף או מים ותבלינים ומביאים לרתיחה נוספת.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות לסיר.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות, עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מצטמצם מעט.
- במידה והרוטב מתאדה יותר מידי, מוסיפים מעט מים או ציר עוף לפי הצורך.
הערות
- ניתן להוסיף 3 כפות קרם קוקוס להוספת טעם ומרקם מעניינים
הערות
- ניתן להוסיף 3 כפות קרם קוקוס להוספת טעם ומרקם מעניינים
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)