איפה תמצאו פחמימות? מדריך לאיתור וניטור פחמימות בתפריט שלנו

פחמימות נמצאות במגוון רחב של מאכלים, במינונים שונים וברמת מורכבות שונה, שכדאי לנו להכיר כדי לדעת מה מתאים לנו ומה פחות
  • ליאת ברנט ואורלי פלאי-ברונשטיין

יש מזונות שבהם אנחנו מזהים את הפחמימות בקלות. וזה חשוב, כי ידע הוא כוח ואם אנחנו יודעים איפה יש פחמימות, נדע להימנע או לאכול במתינות מהמזונות הללו. 

אבל יש מזונות שבהם הפחמימות ״חבויות״, וזה חשוב שנדע איפה יש פחמימות ובאיזו מידה. יש לא מעט מאכלים בריאים שיש בהם פחמימות וכדאי לאכול מהם, אבל במתינות. 

דגנים: חיטה ושלל מוצרים שמכינים מקמח חיטה כמו: לחם, קרקרים, פסטה, קוסקוס, סולת, בורגול וכמעט כל סוגי המאפים. אורז (כולל אטריות אורז ופריכיות אורז), שיבולת שועל (קוואקר), מוצרי שיפון, גריסי פנינה, כוסמת וקינואה. 

ירקות עמילניים: תירס, תפוח אדמה ובטטה. 

קטניות: עדשים, אפונה, שעועית יבשה בכל הצבעים, מש, פול, לוביה, גרגרי חומוס, סויה ומוצרים כמו טופו ורוטב סויה. 

פירות: כל הפירות הטריים, הפירות המבושלים, לפתנים, רסק פרי, פירות יבשים ומיצי פרי.

וכמובן, בסוכרים פשוטים, בכל מוצר שמכיל סוכר לבן מעובד וסוכרים טבעיים.

במתוקים: סוכר לבן, סוכר חום, ריבה, מייפל, דבש, סילאן ובמוצרי חלב ניגרים, כמו: חלב, יוגורט ומעדני חלב, וגם תחליפי חלב מן הצומח כגון משקאות על בסיס סויה ושקדים ממותקים.

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar