הקץ לטיגון! אפייה במקום טיגון

איך מחליפים טיגון באפייה בלי שאף אחד ירגיש? קבלו 5 טיפים שיעזרו לכם להשחים ולצלות חומרי גלם, בעזרת אפייה, בלי להזדקק לטיגון
  • אורלי פלאי-ברונשטיין

כולנו אוהבים אוכל מטוגן, פריך ושחום: לביבה, קציצה, שניצל או פלאפל. אבל בינינו, אי אפשר להימנע מהמחשבה שה״מחיר״ של המטוגנים גבוה. זה לא רק הקלוריות של השמן. זה גם הריח, ההתעסקות והבלגן במטבח. אז נכון, לא תמיד אפשר לוותר על הטיגון ולהגיע לאותה תוצאה בלעדיו, אבל לפעמים כן, השאלה איך:

  1. אם יש ברשותכם מכשיר אייר-פריי - השתמשו בו! הוא מוביל לתוצאות יפות, אם כי דורש למידה, ולפעמים ניסיונות פחות מוצלחים. קראו את הוראות ההפעלה ותגובות ברשתות.
  2. מחליפים טיגון בצלייה בתנור חם! מחממים תנור בחום גבוה ובמצב טורבו.
  3. מרססים או מברישים בשומן וצולים עד שחומר הגלם מזהיב יפה.
  4. מתאימים את החיתוך לחומר הגלם: כרובית מפרקים לפרחים קטנים חצילים פורסים לאורך אבל לא דק מדי, טופו חותכים לקוביות קטנות - הכל כדי לחשוף מקסימום שטח פנים, כך שהפרחים/הפרוסות/הקוביות יהפכו פריכים מהר יותר ושכל הנוזלים יתאדו כמה שיותר מהר.
  5. מניחים את חומר הגלם על תבנית מתכת. המוליכות גבוהה יותר ושטח הפנים החתוך, המונח עליה, נצרב בתורה מושלמת.

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar