אודות
HappyFood
על האתר
HappyFood הוא אתר לאוכל שעושה חם ונעים בבטן ובלב. זהו המקום בו תוכלו למצוא אין סוף מתכונים לאוכל שמח, טעים, משביע, מגוון והעיקר - מתכונים המותאמים לסוכרתיים, לטרום סוכרתיים, ולכל מי שרוצה לאכול אוכל בריא וטוב - כלומר - לכולם.
אתר HappyFood הוקם לזכרו ולכבודו של אור פורן שהיה חולה סוכרת נעורים והקדיש זמן רב למאבק למען חולי סוכרת הנעורים בישראל. האתר ממשיך את דרכו של אור שבחייו למד למצוא את האיזון הנכון בין מחלתו לבין אהבתו הרבה לבישול וקונדיטוריה ולאוכל משובח.
אתר HappyFood הוא המקום לכל מי שרוצה להכניס לביתו אור של טעמים, ריחות ובריאות.
איסוף החומר הקולינרי והקליני, בחירת המתכונים, התאמתם, הנגשתם והאישור לכך שהם מתאימים למתמודדים עם סוכרת ולמעוניינים להישאר מאוזנים - הם תולדה של עבודה משותפת בין מתכונאים ותזונאית מוסמכת - לחצו כאן לקריאה נוספת.
על אור
אור, בן בכור למשפחת פורן בנם של לבנת ואבנר ואח של שחף ועדן. כבר בילדותו התגלה אור כמחונן. בהיותו בן 15 בלבד החל ללמוד לתואר ראשון במחשבים ובגיל 16 התחיל לעבוד בחברות הייטק כמפתח תוכנה. הוא נחשב לגאון מחשבים, הייטקיסט מבריק, אוטודידקט ושאף למצוינות בכל תחום בו עסק.
אור היה ברוך כישרונות. אבל אהבה אחת עמדה מעל כל אהבותיו האחרות. תחום הבישול והקונדיטוריה. לזכר אהבתו זאת וכדי להמשיך לסייע לכל קהילת חולי הסוכרת בישראל, הקימה משפחתו בשיתוף עם פודי את האתר HappyFood.
אור והסוכרת
כשמלאו לאור 11 שנים הוא אובחן כחולה בסוכרת נעורים ומאותו רגע הקדיש זמן רב כדי ללמוד על המחלה ועל דרכי ההתמודדות איתה. כשבגר כתב בלוג בו שיתף את הקוראים בהתמודדותו עם אתגרי הסוכרת. בנוסף, אור סייע באופן אישי לעשרות משפחות בהתמודדות בתקופה שלאחר גילוי המחלה והקדיש אין ספור שעות לשיחות אישיות עם הורים, ילדים ונערים שהצטרפו למעגל הסוכרתיים ע”מ לעזור להם למצוא איזון ורוגע ולשפר את איכות חייהם. לאחר שאור התנסה בעצמו בשימוש בלבלב מלאכותי וזיהה את יתרונותיו הבריאותיים העצומים הוא נלחם על הנגשת הטכנולוגיות החדשות לכלל חולי סוכרת הנעורים על מנת לשפר את בריאותם ואיכות חייהם.
אור פתח במאבקים חסרי פשרות על זכויותיהם של חולי הסוכרת ועשה ככל שיכל על מנת להכניס את משאבת הלבלב המלאכותי לסל התרופות. הוא לא היה מוכן לקבל את חוסר הצדק בכך שמי שידו משגת יכול לממן לעצמו את הלבלב המלאכותי, ואילו מי שידו אינה משגת - משלם על כך מחיר בריאותי כבד מנשוא.
לצורך תיקון העוולה הזאת אור השיק פרוייקט גיוס המונים למימון משאבות לעזרתם של אלו הזקוקים לסיוע. ואמנם עשרות חולי סוכרת נעורים קיבלו משאבות חדשות בזכות פועלו זה.
רק לאחר פטירתו אישרה ועדת סל התרופות לכל הילדים והנערים עד גיל 18 לקבל את המשאבה במימון המדינה.
לצד מאבקו של אור למען חולי הסוכרת בישראל, הוא נלחם את המלחמה הפרטית שלו: במחלה, בדיכאונות שנילוו לה ובכאבים. בגיל 40 אור נפטר כשהוא מותיר אחריו מורשת ענפה של מאבק ורצון לתרום לשיפור איכות חייהם של כל חולי סוכרת הנעורים בישראל.