תזונה בריאה בצלחת

הצלחת שלפניכם מסמלת את הנוסחה המומלצת להרכבת ארוחה בריאה, למי שמבקשים לאכול לפי עקרונות תזונה בריאה ולאזן את רמות הסוכר בגוף
  • ליאת ברנט ואורלי פלאי-ברונשטיין

המתכונים המוצעים באתר זה אינם המלצה רפואית ואינם תחליף ליעוץ רפואי בהתאם לנתוניו וצרכיו האישיים של כל אדם. המחקר והמידע בתחום הסכרת מתעדכן כל העת ואנו ננסה לעקוב אחר ההתפתחויות בתחום זה.

 

1/4 חלבונים - עוף, דגים, בקר, קטניות (שיש בהם גם פחמימות) ומוצרי גבינה, ביצה, סויה.

1/4 פחמימות - דגנים מלאים: אורז, פסטה, פתיתים, קוסקוס, בורגול, תירס, גריסים, קינואה, כוסמת, לחם, תפוח אדמה, בטטה, וקטניות (שיש בהם גם חלבונים).

1/2 ירקות - עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל, פטריות, כרוב, נבטים, ברוקולי, כרובית, חצילים, גזר, קולורבי, עשבי תיבול, שומר, חסה, קישואים, דלעת, שעועית ירוקה/צהובה, מומלץ סלט טרי, ירקות מבושלים/ מאודים/מוקפצים.

**שומנים - מן הצומח: שמן זית, אבוקדו, טחינה משומשום מלא (כולל זרעים שלמים), גרעיני דלעת וחמניות, אגוזים טבעיים לא קלויים וללא מלח (אפשר לקלות בבית), שקדים וזרעים (כמו זרעי צ’יה ופשתן טחון).

השילוש הקדוש של הצלחת

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar