-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.4 קק״ל 1172.2 קק״לפחמימות 7.4 גרם 44.1 גרםשומן 4.6 גרם 27.6 גרםנתרן 123.8 מ״ג 742.9 מ״גחלבון 28.1 גרם 168.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 23.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.9 גרםכולסטרול 96.3 מ״ג 577.5 מ״גסידן 25.5 מ״ג 152.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 383.1 מ״ג 2298.5 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 17.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
פחמימות7 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.4 קק״ל 1172.2 קק״לפחמימות 7.4 גרם 44.1 גרםשומן 4.6 גרם 27.6 גרםנתרן 123.8 מ״ג 742.9 מ״גחלבון 28.1 גרם 168.7 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 23.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.9 גרםכולסטרול 96.3 מ״ג 577.5 מ״גסידן 25.5 מ״ג 152.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 383.1 מ״ג 2298.5 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 17.1 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
3 כרעי עוף בינוניותמפורקות
תערובת תבלינים לעוף
-
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף שום גבישי
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית סומאק
מיקס ירקות
-
400 גרם שעועית ירוקה קפואה
-
10 יחידות עגבניות שרי
-
1 בצל סגול בינוניחתוך גס לשמיניות
הגשה
-
1 חופן כוסברהחתוכה גס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל200 מעלות חום עליון תחתון.
- מייבשים את העוף בעזרת נייר סופג.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת התבלינים לעוף.
- מורחים את תערובת התבלינים עם מברשת מתחת לעור ומעל - משאירים חלק מהתערובת להמשך.
- מניחים נייר אפייה על תבנית תנור, מפזרים את הירקות ומעליהם מניחים את העוף.
- מכניסים לאפייה על 200 מעלות, למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות אפייה מורחים את יתר המחית על העוף והירקות, מורידים ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות נוספות.
- מפזרים את הכוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל200 מעלות חום עליון תחתון.
- מייבשים את העוף בעזרת נייר סופג.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת התבלינים לעוף.
- מורחים את תערובת התבלינים עם מברשת מתחת לעור ומעל - משאירים חלק מהתערובת להמשך.
- מניחים נייר אפייה על תבנית תנור, מפזרים את הירקות ומעליהם מניחים את העוף.
- מכניסים לאפייה על 200 מעלות, למשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות אפייה מורחים את יתר המחית על העוף והירקות, מורידים ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות נוספות.
- מפזרים את הכוסברה ומגישים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
האם אין צורך בכיסוי העוף ? מכניסים לתנור לא מכוסה? האם לא מתייבש?
היי מירב, אין צורך בכיסוי העוף, העוף נשאר עסיסי גם ללא כיסוי.