צלי בקר ביין אדום
יש נתחים שכל מה שהם צריכים, זה רק זמן בישול. צלי בקר קלאסי מכינים עם ירקות שורש, עשבי תיבול ויין. אם אין יין אפשר להחליף בבירה או מרק
יש נתחים שכל מה שהם צריכים, זה רק זמן בישול. צלי בקר קלאסי מכינים עם ירקות שורש, עשבי תיבול ויין. אם אין יין אפשר להחליף בבירה או מרק
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1118.9 קק״ל 6713.1 קק״לפחמימות 17.1 גרם 102.5 גרםשומן 80.6 גרם 483.6 גרםנתרן 169.8 מ״ג 1019.0 מ״גחלבון 67.5 גרם 404.8 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.3 גרםשומן רווי 14.5 גרם 86.8 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 800.0 מ״גסידן 53.8 מ״ג 322.9 מ״גברזל 6.2 מ״ג 37.3 מ״גאשלגן 1400.2 מ״ג 8401.3 מ״גאבץ 13.0 מ״ג 77.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
פחמימות17 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1118.9 קק״ל 6713.1 קק״לפחמימות 17.1 גרם 102.5 גרםשומן 80.6 גרם 483.6 גרםנתרן 169.8 מ״ג 1019.0 מ״גחלבון 67.5 גרם 404.8 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.3 גרםשומן רווי 14.5 גרם 86.8 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 800.0 מ״גסידן 53.8 מ״ג 322.9 מ״גברזל 6.2 מ״ג 37.3 מ״גאשלגן 1400.2 מ״ג 8401.3 מ״גאבץ 13.0 מ״ג 77.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג בשר שרירחתוך לקוביות
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 בצלים בינונייםחתוכים לרבעים
-
4 גזרים בינונייםקלופים וחתוכים גס
-
3 שיני שוםחצויות
-
1 צרור טימין טריביחד עם מרווה ורוזמרין
-
2 יחידות עלי דפנה
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
360מ"ל או 1 1/2 כוסות יין אדום יבש
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן זית. מוסיפים את קוביות השריר, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים אותן.
- מוסיפים את הבצלים, הגזרים, השום, עשבי התיבול והמים ומבשלים במשך שעתיים. אפשר גם בתנור בחום בינוני 160 מעלות.
- מסירים את המכסה, יוצקים יין, מבשלים עם מכסה פתוח עד לאידוי האלכוהול, מכסים שוב ומבשלים שעה או יותר, עד שהבשר רך מאוד.
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן זית. מוסיפים את קוביות השריר, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים אותן.
- מוסיפים את הבצלים, הגזרים, השום, עשבי התיבול והמים ומבשלים במשך שעתיים. אפשר גם בתנור בחום בינוני 160 מעלות.
- מסירים את המכסה, יוצקים יין, מבשלים עם מכסה פתוח עד לאידוי האלכוהול, מכסים שוב ומבשלים שעה או יותר, עד שהבשר רך מאוד.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
המתכון הזה יתאים גם לבשר כתף?
היי אורה, המתכון מומלץ עם בשר שריר אך יכול להיות גם עם בשר כתף.
לשלב 1-האם לא רצוי לקמח את הבשר לפני הטיגון? לשלב 3 האם לא כדאי לתת לאלכוהול להתנדף ואז לסגור את הסיר?
אין צורך בקימוח הבשר לפני הטיגון (בתזונת סוכרת לא צורכים קמח לבן). כמו כן, בשלב 3 אכן הוספנו הנחיה לאידוי האלכוהול, תודה רבה על עירור תשומת הלב.
הערות למתכון: לשלב 2 האם יש צורך להוסיף מים? כמה?
היי צבי, אתה צודק, הוספנו את המים למצרכים ועדכנו את אופן ההכנה