כרוב ממולא באורז מלא ובשר

כרוב ממולא. אפשר לשמוע כמה שזה טעים. עלי כרוב שחומים ונפלאים, ממולאים באורז מלא ובשר טחון ומתובל היטב. לא אוכלים בשר? החליפו בכוס עדשים שחורות מבושלות
כרוב ממולא. אפשר לשמוע כמה שזה טעים. עלי כרוב שחומים ונפלאים, ממולאים באורז מלא ובשר טחון ומתובל היטב. לא אוכלים בשר? החליפו בכוס עדשים שחורות מבושלות
  • אורלי פלאי-ברונשטיין
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל 16 שעות
  • פחמימות
    26 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 295.7 קק״ל 1774.5 קק״ל
    פחמימות 26.1 גרם 156.5 גרם
    שומן 11.3 גרם 67.9 גרם
    נתרן 70.8 מ״ג 425.1 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 107.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 47.8 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 19.7 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 112.4 מ״ג 674.6 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 18.7 מ״ג
    אשלגן 693.2 מ״ג 4159.1 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 22.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל 16 שעות
  • פחמימות
    26 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 295.7 קק״ל 1774.5 קק״ל
    פחמימות 26.1 גרם 156.5 גרם
    שומן 11.3 גרם 67.9 גרם
    נתרן 70.8 מ״ג 425.1 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 107.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 47.8 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 19.7 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 112.4 מ״ג 674.6 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 18.7 מ״ג
    אשלגן 693.2 מ״ג 4159.1 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 22.0 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

כרוב

מלית

רוטב

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. משרים את האורז למשך לילה במים.
  2. פורטים את הכרוב לעלים: חותכים סביב הגזע של הכרוב ושולפים אותו החוצה. חולטים את הכרוב בסיר גדול עם מים רותחים. הרעיון הוא לבשל את העלים החיצוניים עד שינבלו וישתחררו מהכרוב, להסיר אותם ולהמשיך הלאה עם יתר עלי הכרוב. לחילופין מקפיאים את הכרוב למשך שעתיים-שלוש גם ההקפאה יוצרת סוג של בישול שמרכך את העלים וגורם להם לנבול. עלים קרועים או קטנים שומרים לריפוד הסיר.
  3. מכינים את המלית: מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן זית ומטגנים בו את הבצל 4-5 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים 7-8 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ כך שיתקבלו פירורים. מוסיפים את האורז ומערבבים בכף עץ 2-3 דקות. מוסיפים גם עגבניות מרוסקות ושום, ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את עשבי התיבול.
  4. ממלאים: מניחים עלה כרוב על משטח עבודה, מפזרים לרוחבו כף גדושה של מלית וסוגרים לגלילה מהודקת. מניחים בסיר שבתחתיתו עלי כרוב קרועים וממלאים את הסיר בעלי כרוב ממולאים.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בסיר שבו הוכנה המלית (כך מרוויחים את טעמיה ולא מלכלכים כלי נוסף), יוצקים בעדינות על העלים הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים במשך שעה וחצי ואפילו יותר. אם הלהבה לא מספיק נמוכה, אפשר להעביר לתנור לחום בינוני. הבישול האיטי אחראי לקסם.

    הערות

    • על מנת לשבוע מארוחה שאחד ממרכיביה הוא הכרוב הממולא, יש להוסיף חלבון וירק
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות