פיצה ללא גלוטן – פיצה כרובית
את הבסיס של פיצה כרובית מכינים מפירורי כרובית, ביצים, פרמזן ושקדים טחונים. התוצאה שמתקבלת לא פחות ממושלמת. היכנסו למתכון מעולה של פיצה ללא גלוטן
את הבסיס של פיצה כרובית מכינים מפירורי כרובית, ביצים, פרמזן ושקדים טחונים. התוצאה שמתקבלת לא פחות ממושלמת. היכנסו למתכון מעולה של פיצה ללא גלוטן
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 373.3 קק״ל 1493.2 קק״לפחמימות 13.1 גרם 52.2 גרםשומן 25.5 גרם 101.9 גרםנתרן 259.9 מ״ג 1039.5 מ״גחלבון 21.3 גרם 85.2 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרםשומן רווי 7.5 גרם 29.9 גרםכולסטרול 152.3 מ״ג 609.1 מ״גסידן 277.2 מ״ג 1108.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 930.7 מ״ג 3722.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 373.3 קק״ל 1493.2 קק״לפחמימות 13.1 גרם 52.2 גרםשומן 25.5 גרם 101.9 גרםנתרן 259.9 מ״ג 1039.5 מ״גחלבון 21.3 גרם 85.2 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.9 גרםשומן רווי 7.5 גרם 29.9 גרםכולסטרול 152.3 מ״ג 609.1 מ״גסידן 277.2 מ״ג 1108.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 930.7 מ״ג 3722.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
אחד החשקים הבלתי נגמרים בתזונה דלת פחמימה היא למאכלים המושחתים והטעימים שהיינו רגילים לאכול או שאנשים אוהבים לאכול בדרך של שגרה. פיצה ללא גלוטן שעשויה מכרובית היא הפתרון המושלם לחשק הזה לתחתית אפויה עם רוטב עגבניות עשיר, גבינת מוצרלה איכותית ותוספות שאוהבים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס פיצה ללא גלוטן
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
רוטב עגבניות
-
4 כפות פאסאטה עגבניותבמרקם חלק, ללא סוכר
-
1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אורגנו יבש
תוספות
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
1/2 כוס טבעות זיתיםו/או בצל / פטריות / תירס / בזיליקום / מה שאוהבים
אופן הכנה
-
- מחממים תנור ל-190 מעלות (עדיף טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מרסקים את פרחי הכרובית במעבד מזון לפירורים דקים. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומאדים את הפירורים 10 דקות עד שהם מאבדים מהלחות. מצננים.
- מערבבים את פירורי הכרובית עם יתר החומרים. משטחים את התערובת בצורת עיגול בעובי 1 ס״מ ומזלפים שמן זית מעל.
- אופים 15-20 דקות עד שבסיס הכרובית מתייצב ומקבל גוון זהוב.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב.
- כשהבצק זהוב מוציאים מהתנור (משאירים אותו פועל) מפזרים את הרוטב על פני עיגול הבצק, זורים את המוצרלה ואת התוספות.
- מחזירים לתנור ל-5-10 דקות אפייה עד שהגבינה מבעבעת והתוספות מזהיבות. מוציאים מהתנור, מחלקים למנות, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
-
- מחממים תנור ל-190 מעלות (עדיף טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מרסקים את פרחי הכרובית במעבד מזון לפירורים דקים. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומאדים את הפירורים 10 דקות עד שהם מאבדים מהלחות. מצננים.
- מערבבים את פירורי הכרובית עם יתר החומרים. משטחים את התערובת בצורת עיגול בעובי 1 ס״מ ומזלפים שמן זית מעל.
- אופים 15-20 דקות עד שבסיס הכרובית מתייצב ומקבל גוון זהוב.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב.
- כשהבצק זהוב מוציאים מהתנור (משאירים אותו פועל) מפזרים את הרוטב על פני עיגול הבצק, זורים את המוצרלה ואת התוספות.
- מחזירים לתנור ל-5-10 דקות אפייה עד שהגבינה מבעבעת והתוספות מזהיבות. מוציאים מהתנור, מחלקים למנות, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
שלום, חסר שלב בן שלב מס. 2 למס. 3 של המתכון
היי, תודה רבה, תוקן כעת!