ארוחה בתבנית אחת – פילה אמנון עם ירקות צבעוניים
פילה דג אמנון בתנור עם ירקות צבעוניים - ארוחה שלמה, טעימה ומזינה. 10 דקות עבודה זה כל מה שאתם צריכים בשביל המנה הנפלאה הזו
פילה דג אמנון בתנור עם ירקות צבעוניים - ארוחה שלמה, טעימה ומזינה. 10 דקות עבודה זה כל מה שאתם צריכים בשביל המנה הנפלאה הזו
- מעין והדס לפידות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 284.2 קק״ל 1137.0 קק״לפחמימות 9.6 גרם 38.4 גרםשומן 11.4 גרם 45.4 גרםנתרן 1169.7 מ״ג 4678.7 מ״גחלבון 38.7 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרםכולסטרול 60.2 מ״ג 240.8 מ״גסידן 53.3 מ״ג 213.0 מ״גברזל 52.7 מ״ג 210.9 מ״גאשלגן 854.6 מ״ג 3418.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 284.2 קק״ל 1137.0 קק״לפחמימות 9.6 גרם 38.4 גרםשומן 11.4 גרם 45.4 גרםנתרן 1169.7 מ״ג 4678.7 מ״גחלבון 38.7 גרם 154.6 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרםכולסטרול 60.2 מ״ג 240.8 מ״גסידן 53.3 מ״ג 213.0 מ״גברזל 52.7 מ״ג 210.9 מ״גאשלגן 854.6 מ״ג 3418.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
עם קצב החיים שלנו, אין על ארוחות מאוזנות שניתן להכין בקלי קלות בתבנית אחת והופ לתנור!
אפילו את עגבניות השרי תצטרכו רק לשטוף, זיתי קלמטה אתם מראש יכולים לקנות חתוכים או לחתוך לבד או אפילו לא לחתוך. מתכון לעצלנים ואניני טעם זה בדיוק זה.
האמנון, או בשמו מושט, הוא דג מאוד פופלרי בישראל. הוא מאוד טעים, לא יקר וניתן לקנות אותו קפוא ולשלוף בכל הזדמנות וזה ממש בסדר במידה ואין לכם גישה לדגים טריים.
- דגים הם מקור מצוין לחלבון איכותי ודל שומן.
- האמנון עשיר בויטמין די B12 ואומגה 3 (התורמת לירידה בסיכון לקרשי דם, הורדת לחץ דם, הסדרת קצב לב ועוד.
- דג אמנון עשיר באומגה 6 ( יותר מאומגה 3) שעשויה לעזור בהורדת ערכי כולסטרול ואיזון רמות הסוכר. חומצת שומן זו אינה מיוצרת בגוף וחשוב לקבל אותה מהתזונה.
- מנה של אמנון תעניק לנו כ80% בערך מקצובת הסילניום היומית המומלצת ובכך לתרום לבריאות הלב והורדת הסיכון לסרטן
- העדיפו שיטות בישול של צלייה, אפייה או גריל.
- כיום ההמלצות לצריכת דגים הן פעמיים בשבוע לפחות כדי להפיק את היתרונות הבריאותיים המלאים.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פילה דגי אמנון
-
200 גרם עגבניות שרי
-
6 שיני שום
-
2 כפות שמן זית
-
300 גרם תחתיות ארטישוק קפואות
-
2 כפות זיתי קלמטהמגולענים וחתוכים לטבעות
-
1 כף תערובת תיבול טוסקנהאו מיקס תבלינים: אורגנו, פטרוזיליה מיובשות, עלי דפנה, אבקת שום ופפריקה מתוקה.
-
1/2 כף מלח גסגם לתיבול הדג
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות חום עליון תחתון.
- מתבלים את הדג משני צדדיו במלח, פלפל וקצת תבלין טוסקנה (שומרים קצת), את יתרת תבלין הטוסקנה מערבבים עם שמן הזית.
- מוסיפים לתבנית את הירקות, כולל השום ושופכים עליהם את שמן הזית המתובל. מעסים היטב כדי שהמרינדה תכסה את הירקות. מפנים מעט מקום לדגים ומניחים אותם אחד ליד השני, מסדרים באופן שווה את הירקות, זה בסדר גמור אם חלקם מכסים את הדג.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, תלוי בעובי הפילטים, נרצה ירקות צלויים ודג לבן ולא שקוף וקריספי מעט. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות חום עליון תחתון.
- מתבלים את הדג משני צדדיו במלח, פלפל וקצת תבלין טוסקנה (שומרים קצת), את יתרת תבלין הטוסקנה מערבבים עם שמן הזית.
- מוסיפים לתבנית את הירקות, כולל השום ושופכים עליהם את שמן הזית המתובל. מעסים היטב כדי שהמרינדה תכסה את הירקות. מפנים מעט מקום לדגים ומניחים אותם אחד ליד השני, מסדרים באופן שווה את הירקות, זה בסדר גמור אם חלקם מכסים את הדג.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, תלוי בעובי הפילטים, נרצה ירקות צלויים ודג לבן ולא שקוף וקריספי מעט. בתיאבון!
המתכון אושר על ידי דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)