לחם דל פחמימות – לחם טחינה
טחינה וביצים עובדים כמו קסם ויוצרים יחד לחם דל פחמימות עליו תוסיפו אגוזים וזרעים לפי מה שיש בבית והתוצאה? פשוט מושלמת. היכנסו לאתר HappyFood והתחילו בהכנה
טחינה וביצים עובדים כמו קסם ויוצרים יחד לחם דל פחמימות עליו תוסיפו אגוזים וזרעים לפי מה שיש בבית והתוצאה? פשוט מושלמת. היכנסו לאתר HappyFood והתחילו בהכנה
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 92.5 קק״ל 2035.9 קק״לפחמימות 2.9 גרם 64.5 גרםשומן 6.6 גרם 145.6 גרםנתרן 1.4 מ״ג 31.2 מ״גחלבון 3.8 גרם 84.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 26.2 גרםכולסטרול 67.1 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 12.6 מ״ג 278.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 55.0 מ״ג 1210.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 92.5 קק״ל 2035.9 קק״לפחמימות 2.9 גרם 64.5 גרםשומן 6.6 גרם 145.6 גרםנתרן 1.4 מ״ג 31.2 מ״גחלבון 3.8 גרם 84.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 26.2 גרםכולסטרול 67.1 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 12.6 מ״ג 278.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 55.0 מ״ג 1210.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחם דל פחמימות לא חייב להיות משעמם או חסר טעם. קבלו מתכון ללחם טחינה מושלם – לחם דל פחמימות שמכינים מטחינה וביצים ומפזרים מעליו אגוזים וגרעינים. פורסים ומורחים עליו איזה ממרחים שרוצים או מכינים סנדוויץ’ מפנק גדושה בחלבון וירקות. בתיאבון!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 22 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחם טחינה (תבנית אינגליש קייק אחת)
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
5 ביצים L
-
2 כפות סילאןטבעי, או מייפל
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייהאו אבקת סודה לשתייה
תוספות
-
3 כפות אגוזי מלךקצוצים
-
3 כפות שקדים פרוסים
-
3 כפות גרעיני חמנייה
-
3 כפות גרעיני דלעת
-
5 כפות שומשום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה טחינה, ביצים וסילאן בעזרת מטרפה לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. מוסיפים אבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים 2/3 מהתוספות לתערובת (היתר לציפוי הכיכר). מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
- אופים 35 דקות או עד להתייצבות הכיכר והזהבה יפה. מצננים על רשת התנור בעודו כבוי, זה מייבש את התחתית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה טחינה, ביצים וסילאן בעזרת מטרפה לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. מוסיפים אבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים 2/3 מהתוספות לתערובת (היתר לציפוי הכיכר). מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
- אופים 35 דקות או עד להתייצבות הכיכר והזהבה יפה. מצננים על רשת התנור בעודו כבוי, זה מייבש את התחתית.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
האם אפשר להחליף את הסילאן בסוכרה דייט או באבקת סוויטאנגו?
כן, סוויטאנגו
חייבת לציין שזה מתכון כל כך מוצלח קל קליל פשוט מהיר וכל כך טעים שלא תארתי לעצמי רק ביימתי להכין גמעט התחסל ומיד הכנתי אחד נוסף תודה רבה
תודה רבה הילה היקרה, משמח לקרוא
סודה לשתיה או אבקת אפייה או שניהם?
היי רוני, תיקנו את המתכון כך שתהיה אחידות – תודה על עירור תשומת הלב. אפשר אבקת אפייה או סודה לשתייה – לבחירתך