לקפל ולאכול – ארוחת טורטייה מהירה
הארוחה הכי מהירה בעולם. טורטייה מקופלת עם 4 שכבות של תוספות וחביתה. טורטייה שפשוט תענוג להכין, גם עם הילדים, כשקצרים בזמן ורעבים
הארוחה הכי מהירה בעולם. טורטייה מקופלת עם 4 שכבות של תוספות וחביתה. טורטייה שפשוט תענוג להכין, גם עם הילדים, כשקצרים בזמן ורעבים
- עדי בן שלוש
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 393.4 קק״ל 393.4 קק״לפחמימות 27.0 גרם 27.0 גרםשומן 23.3 גרם 23.3 גרםנתרן 56.8 מ״ג 56.8 מ״גחלבון 25.6 גרם 25.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרםשומן רווי 8.6 גרם 8.6 גרםכולסטרול 298.1 מ״ג 298.1 מ״גסידן 366.3 מ״ג 366.3 מ״גברזל 2.2 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 606.4 מ״ג 606.4 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
פחמימות27 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 393.4 קק״ל 393.4 קק״לפחמימות 27.0 גרם 27.0 גרםשומן 23.3 גרם 23.3 גרםנתרן 56.8 מ״ג 56.8 מ״גחלבון 25.6 גרם 25.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 4.8 גרםשומן רווי 8.6 גרם 8.6 גרםכולסטרול 298.1 מ״ג 298.1 מ״גסידן 366.3 מ״ג 366.3 מ״גברזל 2.2 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 606.4 מ״ג 606.4 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 יחידה טורטייה בינוניתמקמחים מלאים, ללא סוכר בכל שמותיו וללא עמילן מעובד מכל סוג
-
1 ביצה L
-
1 עגבנייה בינונית
-
15 גרם גבינת שמנת 5%בטעם שום ושמיר
-
2 פרוסות גבינת מוצרלה
-
2 עלי חסה לאליק
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כפית שמן קנולה
אופן הכנה
- פורסים את העגבניות לפרוסות דקות.
- משמנים קלות ומחממים את המחבת על אש גבוהה ומנמיכים את האש.
- טורפים ביצה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים למחבת. מערסלים את המחבת לקבלת צורת עיגול מהביצה, מניחים בתוך ישירות על הביצה טורטיה אחת ומהדקים קלות.
- מבשלים את החביתה כראוי במשך 3-5 דקות, הופכים וצורבים את הטורטיה למשך 2 דקות.
- מוציאים לצלחת. הטורטיה כלפי מטה והחביתה כלפי מעלה, וחותכים מקטע ישר ממרכז החביתה כלפי חוץ - החיתוך יאפשר קיפול לרבעים בהמשך.
- מורחים גבינת שמנת על רבע מהטורטייה, ברבע נוסף מניחים עגבניה (אפשר גם רצועות דקות של בצל חי), ברבע הבא מניחים חסה, וברבע האחרון - פרוסות מוצרלה.
- מקפלים לכריך: מרימים את הפינה של החיתוך ומצמידים את מלית הגבינה העגבניות. מצמידים את הרבע המקופל אל החסה וסוגרים לכיוון המוצרלה. בתיאבון!
אופן הכנה
- פורסים את העגבניות לפרוסות דקות.
- משמנים קלות ומחממים את המחבת על אש גבוהה ומנמיכים את האש.
- טורפים ביצה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים למחבת. מערסלים את המחבת לקבלת צורת עיגול מהביצה, מניחים בתוך ישירות על הביצה טורטיה אחת ומהדקים קלות.
- מבשלים את החביתה כראוי במשך 3-5 דקות, הופכים וצורבים את הטורטיה למשך 2 דקות.
- מוציאים לצלחת. הטורטיה כלפי מטה והחביתה כלפי מעלה, וחותכים מקטע ישר ממרכז החביתה כלפי חוץ - החיתוך יאפשר קיפול לרבעים בהמשך.
- מורחים גבינת שמנת על רבע מהטורטייה, ברבע נוסף מניחים עגבניה (אפשר גם רצועות דקות של בצל חי), ברבע הבא מניחים חסה, וברבע האחרון - פרוסות מוצרלה.
- מקפלים לכריך: מרימים את הפינה של החיתוך ומצמידים את מלית הגבינה העגבניות. מצמידים את הרבע המקופל אל החסה וסוגרים לכיוון המוצרלה. בתיאבון!
הערות
- טורטייה תהיה הפחמימה בארוחה – קמחים מלאים בלבד, ללא סוכר בכל שמותיו וללא עמילן מעובד מכל סוג
- נחשב פחמימה ליחידה לפי הערכים התזונתיים על המארז ובהתאם למשקל הטורטייה
- במתכון הזה השתמשתי בטורטייה גדולה עם 30 גרם פחמימה ליחידה
- חלבון מהביצה והמוצרלה וירקות לבחירה - ארוחה מלאה, קלילה ומהירה
הערות
- טורטייה תהיה הפחמימה בארוחה – קמחים מלאים בלבד, ללא סוכר בכל שמותיו וללא עמילן מעובד מכל סוג
- נחשב פחמימה ליחידה לפי הערכים התזונתיים על המארז ובהתאם למשקל הטורטייה
- במתכון הזה השתמשתי בטורטייה גדולה עם 30 גרם פחמימה ליחידה
- חלבון מהביצה והמוצרלה וירקות לבחירה - ארוחה מלאה, קלילה ומהירה
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)