-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 502.3 קק״ל 3013.9 קק״לפחמימות 13.9 גרם 83.2 גרםשומן 46.5 גרם 278.9 גרםנתרן 30.7 מ״ג 184.0 מ״גחלבון 8.1 גרם 48.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.4 גרםשומן רווי 18.8 גרם 112.7 גרםכולסטרול 120.9 מ״ג 725.4 מ״גסידן 98.1 מ״ג 588.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 22.7 מ״ג 136.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 502.3 קק״ל 3013.9 קק״לפחמימות 13.9 גרם 83.2 גרםשומן 46.5 גרם 278.9 גרםנתרן 30.7 מ״ג 184.0 מ״גחלבון 8.1 גרם 48.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.4 גרםשומן רווי 18.8 גרם 112.7 גרםכולסטרול 120.9 מ״ג 725.4 מ״גסידן 98.1 מ״ג 588.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 22.7 מ״ג 136.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
150 גרם חמאה
-
200 גרם קמח שקדים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 ביצה L
מלית
-
50 גרם חמאה
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 קופסת שימורים רסק תפוחים לא ממותק
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות חום עליון תחתון.
- בקערה רחבה מערבבים את כל המצרכים עד שנוצר בצק אחיד.
- משטחים 2/3 מהבצק על תבנית עגולה 18 סנטימטר.
- מכניסים את הקלתית ל-8 דקות עד שמזהיבה ופריכה.
- מכינים את המלית: מרתיחים בסיר את החמאה, קוביות תפוח העץ וקינמון למשך 7 דקות.
- מסננים מנוזלים בעזרת מסננת.
- מוסיפים את מחית תפוחי העץ ומערבבים לתערובת אחידה.
- שופכים על הקלתית.
- את הבצק שנותר מרדדים ומסדרים מעל ברצועות.
- מכניסים לתנור לאפייה למשך 15 דקות עד להשחמה. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות חום עליון תחתון.
- בקערה רחבה מערבבים את כל המצרכים עד שנוצר בצק אחיד.
- משטחים 2/3 מהבצק על תבנית עגולה 18 סנטימטר.
- מכניסים את הקלתית ל-8 דקות עד שמזהיבה ופריכה.
- מכינים את המלית: מרתיחים בסיר את החמאה, קוביות תפוח העץ וקינמון למשך 7 דקות.
- מסננים מנוזלים בעזרת מסננת.
- מוסיפים את מחית תפוחי העץ ומערבבים לתערובת אחידה.
- שופכים על הקלתית.
- את הבצק שנותר מרדדים ומסדרים מעל ברצועות.
- מכניסים לתנור לאפייה למשך 15 דקות עד להשחמה. בתיאבון!
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
היי, דייקתי במרכיבי הקלתית והיא יצאה רטובה מאוד, לא בצקית 😔 ואחרי 8 דקות עדיין רטובה לגמרי בתנור. מה עשיתי לא בסדר?
היי ענת, שימי לב לכמויות המדויקות של קמח השקדים