צלי עוף וירקות שורש בתנור

צלי עוף הוא מאכל אהוב, שיש בכל מטבח לאומי או עדתי. המתכון כאן בתיבול ים תיכוני עם לימון, עשבי תיבול, ירקות שורש ושמן זית
צלי עוף הוא מאכל אהוב, שיש בכל מטבח לאומי או עדתי. המתכון כאן בתיבול ים תיכוני עם לימון, עשבי תיבול, ירקות שורש ושמן זית
  • אורלי פלאי-ברונשטיין
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 464.9 קק״ל 2789.1 קק״ל
    פחמימות 21.6 גרם 129.6 גרם
    שומן 27.9 גרם 167.4 גרם
    נתרן 700.9 מ״ג 4205.5 מ״ג
    חלבון 28.8 גרם 173.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.1 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 40.5 גרם
    כולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״ג
    סידן 94.5 מ״ג 567.0 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 850.7 מ״ג 5103.9 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 464.9 קק״ל 2789.1 קק״ל
    פחמימות 21.6 גרם 129.6 גרם
    שומן 27.9 גרם 167.4 גרם
    נתרן 700.9 מ״ג 4205.5 מ״ג
    חלבון 28.8 גרם 173.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.1 גרם
    שומן רווי 6.7 גרם 40.5 גרם
    כולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״ג
    סידן 94.5 מ״ג 567.0 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 850.7 מ״ג 5103.9 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
עוף
אורלי פלאי-ברונשטיין
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

ירקות

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מורחים את העוף בתערובת שמכינים ממיץ וקליפת לימון, טימין, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בחלל הבטן ענפי טימין, רוזמרין ואורגנו מניחים לעוף לספוג טעמים מינימום שעה-שעתיים ואפשר גם לילה במקרר.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  3. מכינים את הירקות: מערבבים את כל הירקות בתבנית צלייה גדולה ומתבלים בשמן זית, רוזמרין (ו/או אורגנו ו/או טימין), מלח ופלפל.
  4. מניחים את העוף על הירקות בתבנית הצלייה. מברישים אותו בכל שאריות התיבול.
  5. צולים 20 דקות בחום גבוה. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים עוד 45 דקות, עד שהכל שחום ורך.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות