תבשיל טופו ושעועית מקסיקני
טופו שמפוררים לשבבים יודע לספוג היטב את טעמי התיבול ויחד עם השעועית והעגבניות נוצר תבשיל טופו טעים, שאפשר להגיש על חסה עם ירקות טריים או על אורז מלא
טופו שמפוררים לשבבים יודע לספוג היטב את טעמי התיבול ויחד עם השעועית והעגבניות נוצר תבשיל טופו טעים, שאפשר להגיש על חסה עם ירקות טריים או על אורז מלא
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 401.7 קק״ל 1606.7 קק״לפחמימות 33.3 גרם 133.1 גרםשומן 17.8 גרם 71.0 גרםנתרן 48.2 מ״ג 192.8 מ״גחלבון 25.5 גרם 102.1 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.1 מ״ג 200.5 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 715.1 מ״ג 2860.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות33 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 401.7 קק״ל 1606.7 קק״לפחמימות 33.3 גרם 133.1 גרםשומן 17.8 גרם 71.0 גרםנתרן 48.2 מ״ג 192.8 מ״גחלבון 25.5 גרם 102.1 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 47.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 10.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.1 מ״ג 200.5 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 715.1 מ״ג 2860.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם טופו קשהמפורר
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
1 גזר בינונימגורר
-
1 גבעול סלריקצוץ
-
1 פלפל אדום קטןאו כתום חתוך לקוביות
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית אבקת קקאוכן, זו לא טעות!
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
400 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
-
400 גרם שעועית אדומהמשימורים
אופן הכנה
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את פירורי הטופו, ומטגנים אותם 10 דקות עד שהם זהובים. מניחים בצד.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית לסיר ומטגנים בצל, פלפל צ׳ילי, סלרי, גזר ופלפל אדום (או כתום) תוך כדי ערבוב. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מטגנים יחד דקותיים ומוסיפים את שימורי העגבניות, הטופו והשעועית עם נוזלי השימור. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומכסים ל-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות עז טעם.
- מגישים את הקארי עם פלח לימון, שמוסיף לטעמו של הרוטב
אופן הכנה
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את פירורי הטופו, ומטגנים אותם 10 דקות עד שהם זהובים. מניחים בצד.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית לסיר ומטגנים בצל, פלפל צ׳ילי, סלרי, גזר ופלפל אדום (או כתום) תוך כדי ערבוב. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מטגנים יחד דקותיים ומוסיפים את שימורי העגבניות, הטופו והשעועית עם נוזלי השימור. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומכסים ל-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות עז טעם.
- מגישים את הקארי עם פלח לימון, שמוסיף לטעמו של הרוטב
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
מתכון מצויין. אהבתי ממש. שמתי שעועית שאני בישלתי (לא משימורים) והוספתי מים. תודה!
תודה רבה ענת, שמחים שאהבת.