-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 777.1 קק״ל 3108.3 קק״לפחמימות 12.2 גרם 48.6 גרםשומן 53.9 גרם 215.7 גרםנתרן 1679.8 מ״ג 6719.4 מ״גחלבון 57.9 גרם 231.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרםשומן רווי 8.6 גרם 34.3 גרםכולסטרול 195.2 מ״ג 780.8 מ״גסידן 87.0 מ״ג 348.1 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 916.7 מ״ג 3666.8 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות12 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 777.1 קק״ל 3108.3 קק״לפחמימות 12.2 גרם 48.6 גרםשומן 53.9 גרם 215.7 גרםנתרן 1679.8 מ״ג 6719.4 מ״גחלבון 57.9 גרם 231.4 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרםשומן רווי 8.6 גרם 34.3 גרםכולסטרול 195.2 מ״ג 780.8 מ״גסידן 87.0 מ״ג 348.1 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 916.7 מ״ג 3666.8 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניותמחולקות לשוק וירך
-
1/2 כוס שמן זית
-
4 שיני שוםחצויות
-
2 עגבניות בינוניותקצוצות
-
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
-
1 קופסת שימורים זיתים ירוקיםמגולענים
-
2 כפות לימון כבושקצוץ
-
1 כף אריסה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 1/2 כוסות ציר עוףאו ציר ירקות או מים רותחים
אופן הכנה
- מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל.
- מחממים סיר גדול ורחב עם שמן זית ומטגנים בו את השום והעגבניות הקצוצות.
- מוסיפים את חלקי העוף וסוגרים תחילה את הצד עם העור ואז הופכים ל-2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והזיתים. מערבבים ומתבלים בלימון כבוש, אריסה ופלפל שחור.
- יוצקים כוס וחצי מרק או מים רותחים (או יותר), ומוודאים שהרוטב מכסה את חלקי העוף. מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי-שעתיים (מוודאים שלא חסרים נוזלים) עד שהעוף נופל מהעצמות.
אופן הכנה
- מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל.
- מחממים סיר גדול ורחב עם שמן זית ומטגנים בו את השום והעגבניות הקצוצות.
- מוסיפים את חלקי העוף וסוגרים תחילה את הצד עם העור ואז הופכים ל-2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והזיתים. מערבבים ומתבלים בלימון כבוש, אריסה ופלפל שחור.
- יוצקים כוס וחצי מרק או מים רותחים (או יותר), ומוודאים שהרוטב מכסה את חלקי העוף. מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי-שעתיים (מוודאים שלא חסרים נוזלים) עד שהעוף נופל מהעצמות.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)