דגים שלמים בתנור עם סלט וטחינה

היתרון של דגים שלמים, שנצלים בתנור בשלמותם, הוא הטעם שמתקבל מהאדרה. אחרי שטועמים ממנו מוותרים על דגים מפולטים ומוכנים לשלם את ״מחיר״ ההתעסקות
היתרון של דגים שלמים, שנצלים בתנור בשלמותם, הוא הטעם שמתקבל מהאדרה. אחרי שטועמים ממנו מוותרים על דגים מפולטים ומוכנים לשלם את ״מחיר״ ההתעסקות
  • מערכת Happy Food
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 667.0 קק״ל 2667.9 קק״ל
    פחמימות 21.6 גרם 86.3 גרם
    שומן 55.3 גרם 221.1 גרם
    נתרן 1775.6 מ״ג 7102.5 מ״ג
    חלבון 43.5 גרם 173.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 25.1 גרם
    כולסטרול 156.2 מ״ג 624.8 מ״ג
    סידן 92.5 מ״ג 370.2 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 6754.6 מ״ג 27018.4 מ״ג
    אבץ 18.4 מ״ג 73.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 667.0 קק״ל 2667.9 קק״ל
    פחמימות 21.6 גרם 86.3 גרם
    שומן 55.3 גרם 221.1 גרם
    נתרן 1775.6 מ״ג 7102.5 מ״ג
    חלבון 43.5 גרם 173.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 25.1 גרם
    כולסטרול 156.2 מ״ג 624.8 מ״ג
    סידן 92.5 מ״ג 370.2 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 6754.6 מ״ג 27018.4 מ״ג
    אבץ 18.4 מ״ג 73.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

דגים

סלט

טחינה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

דגים שלמים בתנור עם סלט וטחינה1
דגים שלמים בתנור עם סלט וטחינה. צילום: חיה טבואדה
  1. מכינים את הדגים: מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
  2. חורצים את הדגים בסכין, שני חריצים בכל צד עד לאדרה.
  3. מתבלים את הדגים בשמן זית, מעט מלח גס ופלפל גרוס. מניחים בבטנם גבעולי תימין, פרוסות לימון ופרוסות שום, ומניחים אותם בתבנית. אופים 20 דקות.

    דגים שלמים בתנור עם סלט וטחינה2
    מתבלים את הדגים השלמים. צילום: חיה טבואדה

  4. לאחר 20 דקות מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצולים את הדגים עוד 5-10 דקות או עד להזהבה.
  5. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בקערה.
  6. מכינים את הסלט: חותכים את העגבניות, המלפפונים והפלפל לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את הגזר, הבצל ועשבי התיבול. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
  7. מגישים מיד את הדגים עם הסלט וטחינה, שמערבבים ויוצקים מעל.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות