-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 63.8 קק״ל 255.4 קק״לפחמימות 8.5 גרם 34.2 גרםשומן 0.6 גרם 2.2 גרםנתרן 10.4 מ״ג 41.5 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.5 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.3 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 4.1 מ״ג 16.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 63.8 קק״ל 255.4 קק״לפחמימות 8.5 גרם 34.2 גרםשומן 0.6 גרם 2.2 גרםנתרן 10.4 מ״ג 41.5 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.5 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.3 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 4.1 מ״ג 16.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
הרעיון למתכון הזה נולד מתוך הרצון לשדרג את השעועית הצהובה למנה פריכה ומלאת טעם, אך עדיין לשמור על קלוריות נמוכות ובריאות מקסימלית.
השעועית נצרבת בתנור בחום גבוה שמעניק לה פריכות מפתיעה, וכל זה עם מינימום שמן ותבלינים פשוטים ושמדרגים את הטעם והערכים התזונתיים אפילו יותר!
זו מנה שמצליחה להיות מרשימה למרות הפשטות שלה, והיא מושלמת כמנה צדדית לכל ארוחה.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם שעועית צהובהקפואה, שטופה ומסוננת
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אבקת שוםלא חובה
-
20גרם או 2 כפות שמרי בירה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מביאים סיר מים עם מעט מלח לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים במשך 3-4 דקות בלבד, עד שהשעועית מתחילה להתרכך אך עדיין פריכה.
- מסננים את השעועית ומעבירים אותה לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים שוב ומייבשים את השעועית היטב עם נייר סופג.
- מניחים את השעועית בקערה גדולה.
- מוסיפים תרסיס שמן זית, תבלינים ואבקת שמרי בירה. מערבבים היטב כך שהשעועית תצופה באופן אחיד.
- מסדרים את השעועית בשכבה אחת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת עם תרסיס שמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהשעועית פריכה וזהובה. מומלץ להפוך את השעועית באמצע האפייה לקבלת קריספיות שווה מכל הצדדים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מביאים סיר מים עם מעט מלח לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים במשך 3-4 דקות בלבד, עד שהשעועית מתחילה להתרכך אך עדיין פריכה.
- מסננים את השעועית ומעבירים אותה לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים שוב ומייבשים את השעועית היטב עם נייר סופג.
- מניחים את השעועית בקערה גדולה.
- מוסיפים תרסיס שמן זית, תבלינים ואבקת שמרי בירה. מערבבים היטב כך שהשעועית תצופה באופן אחיד.
- מסדרים את השעועית בשכבה אחת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת עם תרסיס שמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהשעועית פריכה וזהובה. מומלץ להפוך את השעועית באמצע האפייה לקבלת קריספיות שווה מכל הצדדים.
הערות
- ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין
- השעועית הצהובה הקריספית מתאימה במיוחד כתוספת למנות עיקריות או כנשנוש קליל ובריא
הערות
- ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין
- השעועית הצהובה הקריספית מתאימה במיוחד כתוספת למנות עיקריות או כנשנוש קליל ובריא
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)