עוגה ללא סוכר – עוגת שוקולד מדהימה

שוקולדית ונימוחה, קבלו עוגה ללא סוכר שקל להכין וקל עוד יותר לטרוף. עוגה ללא סוכר עם ציפוי שוקולד ושקדים, מושלמת ליד הקפה של הבוקר
שוקולדית ונימוחה, קבלו עוגה ללא סוכר שקל להכין וקל עוד יותר לטרוף. עוגה ללא סוכר עם ציפוי שוקולד ושקדים, מושלמת ליד הקפה של הבוקר
  • עדי בן שלוש
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    5 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 254.5 קק״ל 2545.3 קק״ל
    פחמימות 4.6 גרם 46.1 גרם
    שומן 22.6 גרם 225.5 גרם
    נתרן 7.5 מ״ג 74.6 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 8.0 גרם 80.2 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 1477.0 מ״ג
    סידן 57.4 מ״ג 573.9 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 57.8 מ״ג 577.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    5 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 254.5 קק״ל 2545.3 קק״ל
    פחמימות 4.6 גרם 46.1 גרם
    שומן 22.6 גרם 225.5 גרם
    נתרן 7.5 מ״ג 74.6 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 8.0 גרם 80.2 גרם
    כולסטרול 147.7 מ״ג 1477.0 מ״ג
    סידן 57.4 מ״ג 573.9 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 57.8 מ״ג 577.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור

עוגת שוקולד מדהימה ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא קמח

סופר קלה להכנה. עוגה בחושה פרווה, שמתאימה לכל יום, לשבת, אירוע וחג – בחירת התבנית תעשה את ההבדל.

העוגה נוחה מאוד, מתאימה גם להקפאה. אפשר לשמור ולהוציא כשרוצים.

המתכון מכיל שליש כוס שבבי שוקולד 85% מוצקי קקאו, כ-45 גרם שוקולד. שהם כ-9 גרם פחמימה מהשוקולד, אותם יש לחלק לכמות הפרוסות.

עבור מי שאינם בהריון, ניתן להחליף בשבבי שוקולד ללא סוכר. אם אין לכם שבבי שוקולד, ניתן לקצוץ שוקולד לשבבים.

אם אתם מודדים את כמויות הממתיק שלכם:
המתכון מכיל חצי כוס ממתיק מסוג אריתרטול – שזה כ-75 גרם אריתרטול. אותם יש לחלק לכמות הפרוסות שתפרסו מהעוגה.

שמן קוקוס ניתן להחליף בחמאת קקאו לקבל טעם ניטרלי ולשמור על העוגה פרווה
אפשרות נוספת היא חמאה, במקרה כזה העוגה תהיה חלבית.
אם שמן הקוקוס שלכם מוצק, חממו אותו מעט לקבלת נוזל.

קמח שקדים נחשב שומן מהצומח, שמן קוקוס ומקביליו נחשבים שומן רווי. כדאי להתייעץ עם הייעוץ התזונתי שלכם איך לשלב את העוגה במסגרת היומית.

מצרכים

מצרכים


plus minus

מצרכים רטובים

מצרכים יבשים

ציפוי וקישוט

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות על חום עליון תחתון.
  2. בקערה אחת, מערבבים מצרכים רטובים, בקערה נפרדת, מערבבים יבשים.
  3. מאחדים הכל לקערה אחת ומערבבים ביחד לקבל מסה אחידה.
  4. משמנים תבנית (עדיף תבנית מתכת), מעבירים את המסה לתבנית, אופים בתנור למשך 30-40 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  5. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים שבבי שוקולד יחד עם כפית שמן קוקוס במיקרוגל ל-20 שניות על חום גבוה, מוציאים ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד לקבל רוטב שוקולד נוזלי.
  6. בעזרת מרית מצפים את הרוטב מעל העוגה, מקשטים עם שקדים פרוסים, מניחים להתייצב במשך רבע שעה לפני ההגשה.

    הערות

    • צריכה מופרזת של ממתיקים בסכרת ובפרט בסכרת היריון אינה מומלצת, יש להקפיד לאכול במידה ובמידת הצורך אף להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע להתאמת הממתיק למצבכם הבריאותי
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      סיגל דורי

      הכנתי אבל לא טעים לי – הטעם של שמן הקוקוס דומיננטי לי מדי. חלופות?

        Avatar
        מערכת Foody

        הי סיגל. אם את רוצה תחליף פרווה: חמאת קקאו, ותחליף חלבי: חמאה.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות