חציל שלם קלוי בתנור עם טחינה ועגבניות צלויות

חציל שלם קלוי בתנור שמגישים עם עגבניות צלויות וטחינה חלקה נפלאה. תוספת מעולה לשולחן הסלטים בערב שבת או חג, גרסה מיוחדת למנה הקלאסית
חציל שלם קלוי בתנור שמגישים עם עגבניות צלויות וטחינה חלקה נפלאה. תוספת מעולה לשולחן הסלטים בערב שבת או חג, גרסה מיוחדת למנה הקלאסית
  • ונסה חתוקאי
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    13 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 243.2 קק״ל 972.9 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 53.5 גרם
    שומן 19.2 גרם 76.7 גרם
    נתרן 205.1 מ״ג 820.6 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 26.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 23.1 מ״ג 92.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 138.3 מ״ג 553.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    13 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 243.2 קק״ל 972.9 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 53.5 גרם
    שומן 19.2 גרם 76.7 גרם
    נתרן 205.1 מ״ג 820.6 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 26.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 23.1 מ״ג 92.6 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 138.3 מ״ג 553.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
מתכוני סלטים
ונסה חתוקאי
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

עגבניות צלויות

טחינה

הגשה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מחוררים את החציל במזלג, מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את החציל על נייר האפייה ואופים 50 דקות עד שהחציל רך מבפנים.
  2. בזמן אפיית החציל מכינים את העגבניות: במחבת, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות, השום, האורגנו, המלח והפלפל ומטגנים על אש נמוכה 5-6 דקות עד שהעגבניות מתרככות. מכבים את האש ומועכים את פרוסות השום עם מזלג. מערבבים.

    חציל שלם קלוי בתנור עם טחינה ועגבניות צלויות
    מכינים את העגבניות הצלויות. צילום: ונסה חתוקאי

  3. מכינים את הטחינה: בקערה, מערבבים את הטחינה הגולמית, המים, הלימון והמלח לטחינה חלקה וקרמית.
  4. מרכיבים את המנה: מוציאים את החציל מהתנור ומצננים כמה דקות, מקלפים את קליפת החציל ומשאירים את העוקץ.

    חציל שלם קלוי בתנור עם טחינה ועגבניות צלויות
    מקלפים את קליפת החציל. צילום: ונסה חתוקאי

  5. בצלחת הגשה, מורחים את הטחינה בצורה אחידה, משאירים שתי כפות טחינה בצד.
  6. מניחים מעל הטחינה את החציל, יוצרים גומה באמצע החציל או חותכים קצת עם סכין, מזלפים שתי כפות טחינה באמצע החציל, מניחים מעל את העגבניות הצלויות, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
חציל שלם קלוי בתנור עם טחינה ועגבניות צלויות
חציל שלם קלוי בתנור עם טחינה ועגבניות צלויות. צילום: ונסה חתוקאי

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות