לזניה חלבית דלת פחמימה עם פטנט משגע
לזניה חלבית דלת פחמימה עם עלי כרוב במקום דפי לזניה כבר ניסיתם? אתם פשוט חייבים להכין! שכבות עשירות של מגוון גבינות ועלי כרוב - מנה מפנקת וטעימה המתאימה לתזונה דלת פחמימות
לזניה חלבית דלת פחמימה עם עלי כרוב במקום דפי לזניה כבר ניסיתם? אתם פשוט חייבים להכין! שכבות עשירות של מגוון גבינות ועלי כרוב - מנה מפנקת וטעימה המתאימה לתזונה דלת פחמימות
- מעין והדס לפידות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.0 קק״ל 1661.7 קק״לפחמימות 16.2 גרם 97.0 גרםשומן 16.6 גרם 99.7 גרםנתרן 456.8 מ״ג 2740.9 מ״גחלבון 24.5 גרם 147.0 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.6 גרםשומן רווי 8.9 גרם 53.6 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 163.9 מ״גסידן 504.2 מ״ג 3025.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 514.1 מ״ג 3084.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות
-
פחמימות16 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.0 קק״ל 1661.7 קק״לפחמימות 16.2 גרם 97.0 גרםשומן 16.6 גרם 99.7 גרםנתרן 456.8 מ״ג 2740.9 מ״גחלבון 24.5 גרם 147.0 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.6 גרםשומן רווי 8.9 גרם 53.6 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 163.9 מ״גסידן 504.2 מ״ג 3025.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 514.1 מ״ג 3084.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.8 מ״גסגור
תחשבו רגע על דפי לזניה, חשבתם? יופי, הם ארוכים ושטוחים ומאפשרים לרוטב לנוח עליהם בנוחות. עכשיו, תחשבו על ירקות שיכולים להוות בסיס במקום: חציל פרוס דק לאורכו, קישוא פרוס דק לאורכ, עלי מנגולד… ועלי כרוב!
את המנה הזו הכנו לפני שנים והיא מדוייקת לאוכלוסיה שרוצה להנות ממנות מוכרות עם כמות פחמימה נמוכה!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי גבינות
-
1/3 כוס חלב שקדיםאו חלב צמחי אחר (אפשר גם חלב פרה, יעלה את ערך הפחמימה)
-
1 כף קורנפלור
-
500 גרם קוטג’ 5%
-
200 גרם גבינת ריקוטה מלוחהמפוררת
-
100 גרם גבינה צהובה 22%
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית פלפל שחור טחון
ציפוי
-
1 כף קמח שקדים
-
1 כף גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מכינים את הכרוב: מרתיחים מים בסיר מספיק רחב לכסות את הכרוב. מכניסים את ראש הכרוב שלם ומכסים. חולטים כ -20 דקות עד שמתרכך. מוציאים, מסננים ונותנים לכרוב להתקרר.
- מפרידים את הגבעול מהעלים ומפרקים לעלים בודדים בעדינות, משתדלים להסיר את החלקים הקשים והעבים.
- מכינים את הבצל: פורסים את הבצל לחצאי טבעות ומחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל כ-5 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים, מוסיפים שום ועוד רבע כוס מים עד לקרמול והתרככות.
- מכינים את מילוי הגבינות: מסננים את הקוטג’ מהנוזלים.
- מערבבים את הקורנפלור עם משקה השקדים עד להמסתו. מעבירים למחבת ומוסיפים את הגבינות, המלח, הפלפל שחור ואגוז המוסקט. מבשלים כ-10 דקות עד שמסמיך. מסירים מהאש ומערבבים ביחד עם הבצל המקורמל.
- מרכיבים את הלזניה: בתבנית מלבנית בינונית מסדרים את השכבה הראשונה - מסדרים את עלי הכרוב - מסדרים שכבה עבה של עלים - לא משנה אם הם חתוכים או שבורים, זה החלק הכיפי!
- מסדרים מעל כשליש ממילוי הגבינות, מעל עוד עלי כרוב, שליש מילוי גבינות, מעליהן 4 פרוסות גבינה צהובה, עוד עלי כרוב ולבסוף שכבת רוטב.
- משטחים יפה ומפזרים כף קמח שקדים וכף פרמזן. מכסים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש במשך שעה. לאחר שעה מעלים את המעלות ל-200 ומסירים את נייר הכסף. אופים עוד כ-10 דקות או עד שהשכבה העליונה הופכת לקריספית ומבעבעת.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מכינים את הכרוב: מרתיחים מים בסיר מספיק רחב לכסות את הכרוב. מכניסים את ראש הכרוב שלם ומכסים. חולטים כ -20 דקות עד שמתרכך. מוציאים, מסננים ונותנים לכרוב להתקרר.
- מפרידים את הגבעול מהעלים ומפרקים לעלים בודדים בעדינות, משתדלים להסיר את החלקים הקשים והעבים.
- מכינים את הבצל: פורסים את הבצל לחצאי טבעות ומחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל כ-5 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים, מוסיפים שום ועוד רבע כוס מים עד לקרמול והתרככות.
- מכינים את מילוי הגבינות: מסננים את הקוטג’ מהנוזלים.
- מערבבים את הקורנפלור עם משקה השקדים עד להמסתו. מעבירים למחבת ומוסיפים את הגבינות, המלח, הפלפל שחור ואגוז המוסקט. מבשלים כ-10 דקות עד שמסמיך. מסירים מהאש ומערבבים ביחד עם הבצל המקורמל.
- מרכיבים את הלזניה: בתבנית מלבנית בינונית מסדרים את השכבה הראשונה - מסדרים את עלי הכרוב - מסדרים שכבה עבה של עלים - לא משנה אם הם חתוכים או שבורים, זה החלק הכיפי!
- מסדרים מעל כשליש ממילוי הגבינות, מעל עוד עלי כרוב, שליש מילוי גבינות, מעליהן 4 פרוסות גבינה צהובה, עוד עלי כרוב ולבסוף שכבת רוטב.
- משטחים יפה ומפזרים כף קמח שקדים וכף פרמזן. מכסים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש במשך שעה. לאחר שעה מעלים את המעלות ל-200 ומסירים את נייר הכסף. אופים עוד כ-10 דקות או עד שהשכבה העליונה הופכת לקריספית ומבעבעת.
הערות
- ניתן לקשט בעירית קצוצה שמשתלבת נהדר עם הגבינות
- מומלץ להגיש עם סלט ירוק מרענן!
הערות
- ניתן לקשט בעירית קצוצה שמשתלבת נהדר עם הגבינות
- מומלץ להגיש עם סלט ירוק מרענן!
המתכון אושר על ידי דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אני הכנתי עם בשר .יוצא טעים מאוד .
היי ענת, גם אופציה טובה. שמחים לשמוע 🙂