-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 134.1 קק״ל 536.5 קק״לפחמימות 13.3 גרם 53.4 גרםשומן 7.5 גרם 30.1 גרםנתרן 11.5 מ״ג 45.9 מ״גחלבון 4.0 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.7 מ״ג 162.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 692.5 מ״ג 2770.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 134.1 קק״ל 536.5 קק״לפחמימות 13.3 גרם 53.4 גרםשומן 7.5 גרם 30.1 גרםנתרן 11.5 מ״ג 45.9 מ״גחלבון 4.0 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.7 מ״ג 162.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 692.5 מ״ג 2770.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 עגבניות בינוניותאדומות
-
4 מלפפונים בינונייםקשים
-
2 יחידות צנוניות
-
1 בצל סגול קטןקצוץ
-
1/4 פלפל צ'ילי ירוק בינוניקצוץ דק (לא חובה, אבל מוסיף)
-
4 כפות פטרוזיליהקצוצה ביחד עם כוסברה ונענע
-
1 לימון בינוניהמים מהלימון וקליפת הלימון מגוררת
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף טחינה גולמית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט קינמון טחון
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לקוביות קטנות ואחידות. אם לא אוכלים מיד, שומרים בכלים נפרדים.
- סמוך להגשה מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים ל-5 דקות כדי שהטעמים ״יתחתנו״ ועסיס הירקות יתערבב עם עשבי התיבול, הטחינה ושמן הזית.
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לקוביות קטנות ואחידות. אם לא אוכלים מיד, שומרים בכלים נפרדים.
- סמוך להגשה מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים ל-5 דקות כדי שהטעמים ״יתחתנו״ ועסיס הירקות יתערבב עם עשבי התיבול, הטחינה ושמן הזית.
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית ובטחינה
הערות
- כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית ובטחינה
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)