פילה סלמון בתנור ברוטב אדום

סלמון בתנור עם רוטב אדום שאפילו הילדים הבררניים ביותר ירצו לאכול! הוא דל פחמימה, דל בקלוריות והכי חשוב - טעים ברמה של להכין אותו כל שבוע
סלמון בתנור עם רוטב אדום שאפילו הילדים הבררניים ביותר ירצו לאכול! הוא דל פחמימה, דל בקלוריות והכי חשוב - טעים ברמה של להכין אותו כל שבוע
  • שיר אלפי-זגר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • פחמימות
    17 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 430.4 קק״ל 2582.6 קק״ל
    פחמימות 16.5 גרם 98.9 גרם
    שומן 19.8 גרם 118.9 גרם
    נתרן 7.3 מ״ג 43.8 מ״ג
    חלבון 43.1 גרם 258.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.7 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.4 מ״ג 86.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 339.8 מ״ג 2038.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • פחמימות
    17 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 430.4 קק״ל 2582.6 קק״ל
    פחמימות 16.5 גרם 98.9 גרם
    שומן 19.8 גרם 118.9 גרם
    נתרן 7.3 מ״ג 43.8 מ״ג
    חלבון 43.1 גרם 258.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.7 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 17.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.4 מ״ג 86.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 339.8 מ״ג 2038.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

הרעיון של המתכון הזה, סלמון בתנור ברוטב אדום קרמי, עלה אחרי שגיא בעלי הלך למילואים ואני מצאתי את עצמי שעות נוספות במטבח, מחפשת מה להכין שיהיה גם טעים וגם מזין (ובמיוחד שרונה, הבת שלי, תתחבר גם כן). 

באחד הימים נפגשתי עם חברה טובה שהיא אמא צעירה ואין לה זמן לבישולים מורכבים, התיישבתי לאכול אצלה צהריים והיא הכירה לי את הרוטב הממכר הזה וכששמעתי כמה הוא פשוט להכנה, אני כבר 4 חודשים לא מפסיקה להכין אותו – סלמון בתנור ברוטב אדום עם ירקות אפויים טחונים בטעם חלום. אז תודה רבה אנה 😊

מתכוני דגים
שיר אלפי-זגר
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלמון בתנור ברוטב אדום

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את הסלמון בסיר רחב (שמתאים לתנור) יחד עם מעט שמן זית להזהבה קלה מכל צד, ונותנים לו לנוח.
  3. מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות והפלפלים לחתיכות גסות. את השום אין צורך לכתוש, אפשר להשאיר ככה. 
  4. מניחים את הירקות על תבנית אפייה, מורחים שמן זית ומתבלים במלח. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, עד שהירקות נאפים.
  5. מעבירים את כל הירקות האפויים לכלי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק.
  6. שופכים את הרוטב על הסלמון ואופים בתנור במשך 40 דקות. בתיאבון!

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      יונתן ויניצקי

      לא הבנתי: את הסלמון בסיר ואת הירקות אופים בתנור לחוד בלי הסלמון ?

        Avatar
        מערכת Foody

        היי שלומית, לאחר שצורבים את הסלמון בנפרד, מכינים את הירקות בנפרד לפי המתכון ולאחר מכן מכניסים לתנור יחד עם רוטב הירקות לחימום נוסף.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות