פילה סלמון בתנור ברוטב אדום
סלמון בתנור עם רוטב אדום שאפילו הילדים הבררניים ביותר ירצו לאכול! הוא דל פחמימה, דל בקלוריות והכי חשוב - טעים ברמה של להכין אותו כל שבוע
סלמון בתנור עם רוטב אדום שאפילו הילדים הבררניים ביותר ירצו לאכול! הוא דל פחמימה, דל בקלוריות והכי חשוב - טעים ברמה של להכין אותו כל שבוע
- שיר אלפי-זגר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 430.4 קק״ל 2582.6 קק״לפחמימות 16.5 גרם 98.9 גרםשומן 19.8 גרם 118.9 גרםנתרן 7.3 מ״ג 43.8 מ״גחלבון 43.1 גרם 258.7 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.7 גרםשומן רווי 2.9 גרם 17.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.4 מ״ג 86.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 339.8 מ״ג 2038.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות17 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 430.4 קק״ל 2582.6 קק״לפחמימות 16.5 גרם 98.9 גרםשומן 19.8 גרם 118.9 גרםנתרן 7.3 מ״ג 43.8 מ״גחלבון 43.1 גרם 258.7 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.7 גרםשומן רווי 2.9 גרם 17.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.4 מ״ג 86.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 339.8 מ״ג 2038.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
הרעיון של המתכון הזה, סלמון בתנור ברוטב אדום קרמי, עלה אחרי שגיא בעלי הלך למילואים ואני מצאתי את עצמי שעות נוספות במטבח, מחפשת מה להכין שיהיה גם טעים וגם מזין (ובמיוחד שרונה, הבת שלי, תתחבר גם כן).
באחד הימים נפגשתי עם חברה טובה שהיא אמא צעירה ואין לה זמן לבישולים מורכבים, התיישבתי לאכול אצלה צהריים והיא הכירה לי את הרוטב הממכר הזה וכששמעתי כמה הוא פשוט להכנה, אני כבר 4 חודשים לא מפסיקה להכין אותו – סלמון בתנור ברוטב אדום עם ירקות אפויים טחונים בטעם חלום. אז תודה רבה אנה 😊
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון בתנור ברוטב אדום
-
6 יחידות פילה דג סלמון
-
1 כף שמן זיתלהזהבת הסלמון
-
5 עגבניות בינוניים
-
5 פלפלים אדומים בינונייםאפשר גם פלפלים צהובים
-
8 שיני שום
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זיתלאפיית הירקות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הסלמון בסיר רחב (שמתאים לתנור) יחד עם מעט שמן זית להזהבה קלה מכל צד, ונותנים לו לנוח.
- מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות והפלפלים לחתיכות גסות. את השום אין צורך לכתוש, אפשר להשאיר ככה.
- מניחים את הירקות על תבנית אפייה, מורחים שמן זית ומתבלים במלח. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, עד שהירקות נאפים.
- מעבירים את כל הירקות האפויים לכלי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק.
- שופכים את הרוטב על הסלמון ואופים בתנור במשך 40 דקות. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הסלמון בסיר רחב (שמתאים לתנור) יחד עם מעט שמן זית להזהבה קלה מכל צד, ונותנים לו לנוח.
- מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות והפלפלים לחתיכות גסות. את השום אין צורך לכתוש, אפשר להשאיר ככה.
- מניחים את הירקות על תבנית אפייה, מורחים שמן זית ומתבלים במלח. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, עד שהירקות נאפים.
- מעבירים את כל הירקות האפויים לכלי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק.
- שופכים את הרוטב על הסלמון ואופים בתנור במשך 40 דקות. בתיאבון!
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
לא הבנתי: את הסלמון בסיר ואת הירקות אופים בתנור לחוד בלי הסלמון ?
היי שלומית, לאחר שצורבים את הסלמון בנפרד, מכינים את הירקות בנפרד לפי המתכון ולאחר מכן מכניסים לתנור יחד עם רוטב הירקות לחימום נוסף.