פוקי בול כרובית מפנק
לקראת הקיץ, טיול קצר להוואי. פוקי בול כרובית עם דג סלמון במרינדה משגעת, וירקות טריים ואפויים מלאים בטעמים שיעשו לכם וואו גם בעיניים וגם בבטן
לקראת הקיץ, טיול קצר להוואי. פוקי בול כרובית עם דג סלמון במרינדה משגעת, וירקות טריים ואפויים מלאים בטעמים שיעשו לכם וואו גם בעיניים וגם בבטן
- שיר אלפי-זגר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 817.0 קק״ל 3268.1 קק״לפחמימות 30.5 גרם 122.2 גרםשומן 51.8 גרם 207.4 גרםנתרן 455.8 מ״ג 1823.4 מ״גחלבון 50.4 גרם 201.7 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 61.7 גרםשומן רווי 16.1 גרם 64.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 114.3 מ״ג 457.3 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1679.8 מ״ג 6719.1 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות31 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 817.0 קק״ל 3268.1 קק״לפחמימות 30.5 גרם 122.2 גרםשומן 51.8 גרם 207.4 גרםנתרן 455.8 מ״ג 1823.4 מ״גחלבון 50.4 גרם 201.7 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 61.7 גרםשומן רווי 16.1 גרם 64.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 114.3 מ״ג 457.3 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1679.8 מ״ג 6719.1 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.1 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס הפוקי בול
לטופינג
רוטב סאטה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
240מ"ל או 1 כוס קרם קוקוס19%
-
1 כף ממרח קארי צהוב
-
2 כפות רוטב סויה דל נתרןללא סוכר
-
4 כפות חמאת בוטנים טבעיתלאלרגים - אפשר להחליף לטחינה גולמית
אופן הכנה
- מכינים את אורז הכרובית: במחבת גדולה מחממים את הכרובית הקצוצה, שמן הזית, רוטב הסויה והמלח.
- בעזרת כף מערבבים כ-10 דקות את הכרובית עד שנהיית זהובה (חשוב לשמור על כך שהכרובית תהיה פריכה ולא רכה).
- מכינים את הסלמון: מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים שמן זית, מלח ופלפל.
- יוצקים את המרינדה של שמן הזית לתבנית ומניחים את נתחי הסלמון כשהעור כלפי מעלה. אופים 12 דקות וחותכים לקוביות.
- מכינים את הבטטה: מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
- חוצים את הבטטה לאורך.
- בתבנית עם נייר אפייה שמים כף שמן זית ומפזרים מלח גס. מניחים את הבטטה עם הצד החצוי כלפי מטה על התבנית. מברישים שמן זית על החלק החיצוני (על הקליפה) של הבטטות.
- מעבירים לתנור ואופים 30 דקות עד שהבטטה אפויה לחלוטין. החלק החיצוני צריך להיות שרוף מעט. מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומוסיפים לפוקי בול.
- מכינים את רוטב הסאטה: לוקחים סיר ומכניסים את כל המצרכים לתוכו.
- מערבבים היטב על להבה גבוהה עד שחמאת הבוטנים נטמעת כחלק מהתערובת.
- ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות על להבה נמוכה.
- מרכיבים את המנה ובתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את אורז הכרובית: במחבת גדולה מחממים את הכרובית הקצוצה, שמן הזית, רוטב הסויה והמלח.
- בעזרת כף מערבבים כ-10 דקות את הכרובית עד שנהיית זהובה (חשוב לשמור על כך שהכרובית תהיה פריכה ולא רכה).
- מכינים את הסלמון: מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים שמן זית, מלח ופלפל.
- יוצקים את המרינדה של שמן הזית לתבנית ומניחים את נתחי הסלמון כשהעור כלפי מעלה. אופים 12 דקות וחותכים לקוביות.
- מכינים את הבטטה: מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
- חוצים את הבטטה לאורך.
- בתבנית עם נייר אפייה שמים כף שמן זית ומפזרים מלח גס. מניחים את הבטטה עם הצד החצוי כלפי מטה על התבנית. מברישים שמן זית על החלק החיצוני (על הקליפה) של הבטטות.
- מעבירים לתנור ואופים 30 דקות עד שהבטטה אפויה לחלוטין. החלק החיצוני צריך להיות שרוף מעט. מסירים את הקליפה, חותכים לקוביות ומוסיפים לפוקי בול.
- מכינים את רוטב הסאטה: לוקחים סיר ומכניסים את כל המצרכים לתוכו.
- מערבבים היטב על להבה גבוהה עד שחמאת הבוטנים נטמעת כחלק מהתערובת.
- ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות על להבה נמוכה.
- מרכיבים את המנה ובתיאבון!
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)