קציצות עוף בתבשיל אפונה ועגבניות
קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות בכל טוב. הן מתבשלות ברוטב של אפונה ועגבניות, שהוא מנה טעימה בפני עצמה. מנה מושלמת למבוגרים ולילדים
קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות בכל טוב. הן מתבשלות ברוטב של אפונה ועגבניות, שהוא מנה טעימה בפני עצמה. מנה מושלמת למבוגרים ולילדים
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.7 קק״ל 1383.9 קק״לפחמימות 3.4 גרם 81.7 גרםשומן 2.2 גרם 54.0 גרםנתרן 127.4 מ״ג 3058.0 מ״גחלבון 5.6 גרם 134.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 24.6 גרםשומן רווי 0.6 גרם 15.0 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 645.4 מ״גסידן 13.0 מ״ג 311.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 165.6 מ״ג 3973.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.7 קק״ל 1383.9 קק״לפחמימות 3.4 גרם 81.7 גרםשומן 2.2 גרם 54.0 גרםנתרן 127.4 מ״ג 3058.0 מ״גחלבון 5.6 גרם 134.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 24.6 גרםשומן רווי 0.6 גרם 15.0 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 645.4 מ״גסידן 13.0 מ״ג 311.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 165.6 מ״ג 3973.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם פרגיות טחונות
-
1 בצל קטןקצוץ דק דק
-
2 שיני שוםכתוש
-
2 כפות פירורי לחם מלאים
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
תבשיל
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 עגבניות בינוניותקצוצות
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
200 גרם אפונה ירוקה קפואה
-
1 כוס מים רותחים
הגשה
-
1 חופן בזיליקום
אופן הכנה
- מערבבים את החומרים לקציצות. יוצקים כדורים ומעבירים למקרר להתייצבות.
- מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית, מטגנים בצל וכשהוא זהוב מוסיפים עגבניות ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את האפונה וגם כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים יחד עוד חצי שעה.
- מגישים עם עלי בזיליקום שיוסיפו רעננות.
אופן הכנה
- מערבבים את החומרים לקציצות. יוצקים כדורים ומעבירים למקרר להתייצבות.
- מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית, מטגנים בצל וכשהוא זהוב מוסיפים עגבניות ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את האפונה וגם כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים יחד עוד חצי שעה.
- מגישים עם עלי בזיליקום שיוסיפו רעננות.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)