-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 875.5 קק״ל 3502.0 קק״לפחמימות 15.0 גרם 59.8 גרםשומן 24.1 גרם 96.2 גרםנתרן 1203.8 מ״ג 4815.1 מ״גחלבון 94.9 גרם 379.4 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.3 מ״ג 257.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 410.1 מ״ג 1640.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 875.5 קק״ל 3502.0 קק״לפחמימות 15.0 גרם 59.8 גרםשומן 24.1 גרם 96.2 גרםנתרן 1203.8 מ״ג 4815.1 מ״גחלבון 94.9 גרם 379.4 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.5 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.3 מ״ג 257.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 410.1 מ״ג 1640.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
נתח של כתף בקר שמתבשל הרבה זמן עד לריכוך מוחלט. אחרי הצינון, לוקחים שני מזלגות ובעזרתם מפרקים את הנתח לחוטים. מגלגלים בתוך עלי חסה עם ירקות טריים או מוחמצים.
טיפ: אם יש לכם סיר לחץ אפשר להסתפק בשעה-שעה ורבע של בישול.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בקר מפורק
-
1.2 ק"ג בשר צלי מס' 5
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף, חצוי ופרוס
-
1 גזר גדולקלוף ופרוס
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניקלוף ופרוס
-
1 כפית שורש ג'ינג'רקצוץ
-
4 שיני שוםקצוץ
-
2 יחידות עלי דפנה
-
3 גרגיר פלפל אנגלי
-
1 כפית גדושה תערובת חמשת התבלינים הסינית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים סיר עם שמן וסוגרים את נתח הבשר כ-10 דקות מכל הצדדים.
- מוסיפים בצל, גזר ושורש פטרוזיליה. מתבלים בג׳ינג׳ר, שום, ויתר התבלינים. מוסיפים מים רותחים לכיסוי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שלוש שעות. מוודאים שיש מספיק מים במהלך הבישול.
- מבשלים עד שהבשר רך מאוד ומתפרק לשערות. אם נשאר נוזל רב, מצמצמים ליצירת רוטב. עד כאן אפשר להכין מראש. לקרר ולחמם לפני ההגשה.
- מגישים חם, בתוך עלי חסה פריכים עם כמה טיפות של שמן שומשום, ירקות טריים ומוחמצים.
אופן הכנה
- מחממים סיר עם שמן וסוגרים את נתח הבשר כ-10 דקות מכל הצדדים.
- מוסיפים בצל, גזר ושורש פטרוזיליה. מתבלים בג׳ינג׳ר, שום, ויתר התבלינים. מוסיפים מים רותחים לכיסוי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שלוש שעות. מוודאים שיש מספיק מים במהלך הבישול.
- מבשלים עד שהבשר רך מאוד ומתפרק לשערות. אם נשאר נוזל רב, מצמצמים ליצירת רוטב. עד כאן אפשר להכין מראש. לקרר ולחמם לפני ההגשה.
- מגישים חם, בתוך עלי חסה פריכים עם כמה טיפות של שמן שומשום, ירקות טריים ומוחמצים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)