-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.8 קק״ל 2537.5 קק״לפחמימות 17.9 גרם 178.9 גרםשומן 16.1 גרם 160.9 גרםנתרן 76.1 מ״ג 761.4 מ״גחלבון 9.3 גרם 93.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.0 גרםשומן רווי 9.3 גרם 92.9 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 369.0 מ״גסידן 170.7 מ״ג 1707.4 מ״גברזל 1.1 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 421.6 מ״ג 4216.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות18 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.8 קק״ל 2537.5 קק״לפחמימות 17.9 גרם 178.9 גרםשומן 16.1 גרם 160.9 גרםנתרן 76.1 מ״ג 761.4 מ״גחלבון 9.3 גרם 93.0 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.0 גרםשומן רווי 9.3 גרם 92.9 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 369.0 מ״גסידן 170.7 מ״ג 1707.4 מ״גברזל 1.1 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 421.6 מ״ג 4216.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 7.6 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 גבעולי כרישותרק החלק הלבן
-
4 שורש סלרי בינוניים
-
4 שורש פטרוזיליה בינוניים
-
4 זוקיני ירוק בינוניים
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם גבינת גרויירמגורדת
-
100 גרם גבינת קשקבלמגורדת
-
1 כף טימין טרי
-
4 שיני שוםכתוש
-
1/4 כפית אגוז מוסקטלא חובה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון ומשמנים תבנית עם מעט שמן זית.
- פורסים תפוחי אדמה, שורשי סלרי, כרישה, שורשי פטרוזיליה וזוקיני בעזרת מנדולינה או סכין לפרוסות דקות.
- מערבבים בקערה גדולה שמנת מתוקה, מחצית מגבינת הגרוייר ומחצית מגבינת הקשקבל, שום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
- מוסיפים את פרוסות הירקות אל התערובת ודואגים שכולם יקבלו מהתערובת.
- בתבנית עגולה מסדרים צורת מניפה של הירקות ולבסוף שופכים את הנוזלים הנותרים בקערה.
- מפזרים את הגבינות הנותרות מעל.
- מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון ומשמנים תבנית עם מעט שמן זית.
- פורסים תפוחי אדמה, שורשי סלרי, כרישה, שורשי פטרוזיליה וזוקיני בעזרת מנדולינה או סכין לפרוסות דקות.
- מערבבים בקערה גדולה שמנת מתוקה, מחצית מגבינת הגרוייר ומחצית מגבינת הקשקבל, שום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
- מוסיפים את פרוסות הירקות אל התערובת ודואגים שכולם יקבלו מהתערובת.
- בתבנית עגולה מסדרים צורת מניפה של הירקות ולבסוף שופכים את הנוזלים הנותרים בקערה.
- מפזרים את הגבינות הנותרות מעל.
- מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)