כרוב ממולא באורז מלא ובשר דל פחמימה
כרוב ממולא. אפשר לשמוע כמה שזה טעים. עלי כרוב שחומים ונפלאים, ממולאים באורז מלא ובשר טחון ומתובל היטב. לא אוכלים בשר? החליפו בכוס עדשים שחורות מבושלות
כרוב ממולא. אפשר לשמוע כמה שזה טעים. עלי כרוב שחומים ונפלאים, ממולאים באורז מלא ובשר טחון ומתובל היטב. לא אוכלים בשר? החליפו בכוס עדשים שחורות מבושלות
- אורלי פלאי-ברונשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.7 קק״ל 1774.5 קק״לפחמימות 26.1 גרם 156.5 גרםשומן 11.3 גרם 67.9 גרםנתרן 70.8 מ״ג 425.1 מ״גחלבון 18.0 גרם 107.9 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 47.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 19.7 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 112.4 מ״ג 674.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 693.2 מ״ג 4159.1 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 22.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל 16 שעות
-
פחמימות26 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.7 קק״ל 1774.5 קק״לפחמימות 26.1 גרם 156.5 גרםשומן 11.3 גרם 67.9 גרםנתרן 70.8 מ״ג 425.1 מ״גחלבון 18.0 גרם 107.9 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 47.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 19.7 גרםכולסטרול 45.5 מ״ג 273.0 מ״גסידן 112.4 מ״ג 674.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 693.2 מ״ג 4159.1 מ״גאבץ 3.7 מ״ג 22.0 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 16 שעות | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוב
-
1 כרוב לבן קטן
מלית
-
1/2 כוס אורז מלא עגול
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
300 גרם בשר בקר טחוןטחון גס (או כוס עדשים שחורות מבושלות לגרסה טבעונית)
-
2 עגבניות בינוניותמרוסקות
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה ביחד עם שמיר, כוסברה ונענע
רוטב
-
3 כוסות מים
-
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף מיץ לימון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- משרים את האורז למשך לילה במים.
- פורטים את הכרוב לעלים: חותכים סביב הגזע של הכרוב ושולפים אותו החוצה. חולטים את הכרוב בסיר גדול עם מים רותחים. הרעיון הוא לבשל את העלים החיצוניים עד שינבלו וישתחררו מהכרוב, להסיר אותם ולהמשיך הלאה עם יתר עלי הכרוב. לחילופין מקפיאים את הכרוב למשך שעתיים-שלוש גם ההקפאה יוצרת סוג של בישול שמרכך את העלים וגורם להם לנבול. עלים קרועים או קטנים שומרים לריפוד הסיר.
- מכינים את המלית: מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן זית ומטגנים בו את הבצל 4-5 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים 7-8 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ כך שיתקבלו פירורים. מוסיפים את האורז ומערבבים בכף עץ 2-3 דקות. מוסיפים גם עגבניות מרוסקות ושום, ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את עשבי התיבול.
- ממלאים: מניחים עלה כרוב על משטח עבודה, מפזרים לרוחבו כף גדושה של מלית וסוגרים לגלילה מהודקת. מניחים בסיר שבתחתיתו עלי כרוב קרועים וממלאים את הסיר בעלי כרוב ממולאים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בסיר שבו הוכנה המלית (כך מרוויחים את טעמיה ולא מלכלכים כלי נוסף), יוצקים בעדינות על העלים הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים במשך שעה וחצי ואפילו יותר. אם הלהבה לא מספיק נמוכה, אפשר להעביר לתנור לחום בינוני. הבישול האיטי אחראי לקסם.
אופן הכנה
- משרים את האורז למשך לילה במים.
- פורטים את הכרוב לעלים: חותכים סביב הגזע של הכרוב ושולפים אותו החוצה. חולטים את הכרוב בסיר גדול עם מים רותחים. הרעיון הוא לבשל את העלים החיצוניים עד שינבלו וישתחררו מהכרוב, להסיר אותם ולהמשיך הלאה עם יתר עלי הכרוב. לחילופין מקפיאים את הכרוב למשך שעתיים-שלוש גם ההקפאה יוצרת סוג של בישול שמרכך את העלים וגורם להם לנבול. עלים קרועים או קטנים שומרים לריפוד הסיר.
- מכינים את המלית: מחממים סיר רחב ונמוך עם שמן זית ומטגנים בו את הבצל 4-5 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים 7-8 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ כך שיתקבלו פירורים. מוסיפים את האורז ומערבבים בכף עץ 2-3 דקות. מוסיפים גם עגבניות מרוסקות ושום, ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את עשבי התיבול.
- ממלאים: מניחים עלה כרוב על משטח עבודה, מפזרים לרוחבו כף גדושה של מלית וסוגרים לגלילה מהודקת. מניחים בסיר שבתחתיתו עלי כרוב קרועים וממלאים את הסיר בעלי כרוב ממולאים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בסיר שבו הוכנה המלית (כך מרוויחים את טעמיה ולא מלכלכים כלי נוסף), יוצקים בעדינות על העלים הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים במשך שעה וחצי ואפילו יותר. אם הלהבה לא מספיק נמוכה, אפשר להעביר לתנור לחום בינוני. הבישול האיטי אחראי לקסם.
הערות
- על מנת לשבוע מארוחה שאחד ממרכיביה הוא הכרוב הממולא, יש להוסיף חלבון וירק
הערות
- על מנת לשבוע מארוחה שאחד ממרכיביה הוא הכרוב הממולא, יש להוסיף חלבון וירק
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)