מאפינס קישואים וגבינות דלי פחמימה

מאפינס קישואים וגבינות הם פתרון קל ומהיר לכל ארוחה - בוקר / צהריים / ביניים קלילה וערב מפנקת. 20 דקות הכנה ויש לכם את המאפינס הכי טעימים שיש
מאפינס קישואים וגבינות הם פתרון קל ומהיר לכל ארוחה - בוקר / צהריים / ביניים קלילה וערב מפנקת. 20 דקות הכנה ויש לכם את המאפינס הכי טעימים שיש
  • מעין והדס לפידות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    14 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 133.0 קק״ל 1595.8 קק״ל
    פחמימות 14.0 גרם 168.1 גרם
    שומן 4.6 גרם 54.8 גרם
    נתרן 214.6 מ״ג 2575.2 מ״ג
    חלבון 8.7 גרם 104.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 21.6 גרם
    כולסטרול 54.9 מ״ג 658.4 מ״ג
    סידן 149.6 מ״ג 1794.9 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 132.6 מ״ג 1591.7 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    14 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 133.0 קק״ל 1595.8 קק״ל
    פחמימות 14.0 גרם 168.1 גרם
    שומן 4.6 גרם 54.8 גרם
    נתרן 214.6 מ״ג 2575.2 מ״ג
    חלבון 8.7 גרם 104.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 21.6 גרם
    כולסטרול 54.9 מ״ג 658.4 מ״ג
    סידן 149.6 מ״ג 1794.9 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 132.6 מ״ג 1591.7 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור

 הנה כמה מהיתרונות התזונתיים של הקישואים:

  1. עשירים בוויטמינים ומינרלים:
    • ויטמין C: תומך במערכת החיסון, מסייע בספיגת ברזל ויכול לשפר את עור.
    • ויטמין A: חשוב לבריאות העיניים והעור.
    • ויטמיני B: כגון ויטמין B6 ו-folate, תומכים בתפקוד מטבולי טוב ומסייעים לייצור תאי דם אדומים.
    • מגנזיום: תורם לבריאות הלב ולתפקוד שרירים ועצמות.
    • אשלגן: מסייע בהפחתת לחץ הדם ושמירה על תפקוד תקין של הלב.
  2. סיבים תזונתיים: קישואים עשירים בסיבים תזונתיים, אשר יכולים לשפר את העיכול ולמנוע בעיות כמו עצירות. הסיבים גם יכולים לסייע בשמירה על רמות סוכר יציבות בדם.
  3. נוגדי חמצון: קישואים מכילים חומרים נוגדי חמצון המסייעים לגופינו להילחם בנזקי רדיקלים חופשיים ולמנוע מחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן.
  4. מים: קישואים מכילים כ-95% מים, מה שמסייע לשמירה על הידרציה טובה בגוף.
  5. בריאות הלב: האשלגן והסיבים בקישואים תורמים לשמירה על לחץ דם תקין ולבריאות הלב. הם יכולים להפחית את הסיכון למחלות לב.
  6. מניעת דלקות: הקישואים מכילים אנטי-דלקתיים טבעיים שיכולים לעזור במניעת דלקות בגוף.
  7. בריאות העור: עם תכולת מים גבוהה וויטמינים שמסייעים בשמירה על עור בריא, קישואים יכולים לעזור לשמור על עור רענן ומואר.

ניתן לשלב קישואים במגוון דרכים:

  • כתוספת לארוחות: קלויים בתנור, מוקפצים או מבושלים.
  • בסלטים: חתוכים לקוביות או פרוסות דקות.
  • במרקים: מוסיפים למרקים שונים לקבלת טעם ורקמה נוספת.
  • במאפים: כמו מאפינס קישואים וגבינות.
  • כחלק ממטבלים: ממרחים או דיפ עם ירקות.
מאפים דלי פחמימות
מעין והדס לפידות
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 12 מאפינס עם מנג’טים או משמנים אותה היטב.
  2. סוחטים את הקישואים המגורדים היטב כדי להוציא את עודפי הנוזלים.
  3. מסננים את הקוטג’  דרך מסננת דקה.
  4. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל.
  5. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם הקוטג’, שמן הזית והשום הכתוש.
  6. לתערובת הביצים מוסיפים את הקישואים המגורדים, הגבינה הצהובה המגוררת והבצל ומערבבים היטב.
  7. מאחדים בין התערובת הרטובה של הביצים לתוך קערת הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה).
  8. יוצקים את התערובת לתבנית המאפינס המוכנה, ממלאים כל שקע בערך עד ל3/4 גובה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש כ 30-40 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר מעט בתבנית.
מאפינס קישואים וגבינות דלי פחמימה
יפים כמו ציור, טעימים כמו חלום. צילום: הדס לפידות
מאפינס קישואים וגבינות דלי פחמימה
מאפינס קישואים וגבינות דלי פחמימה. צילום: הדס לפידות

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות