מאפינס קישואים וגבינות דלי פחמימה
מאפינס קישואים וגבינות הם פתרון קל ומהיר לכל ארוחה - בוקר / צהריים / ביניים קלילה וערב מפנקת. 20 דקות הכנה ויש לכם את המאפינס הכי טעימים שיש
מאפינס קישואים וגבינות הם פתרון קל ומהיר לכל ארוחה - בוקר / צהריים / ביניים קלילה וערב מפנקת. 20 דקות הכנה ויש לכם את המאפינס הכי טעימים שיש
- מעין והדס לפידות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.0 קק״ל 1595.8 קק״לפחמימות 14.0 גרם 168.1 גרםשומן 4.6 גרם 54.8 גרםנתרן 214.6 מ״ג 2575.2 מ״גחלבון 8.7 גרם 104.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.8 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.6 גרםכולסטרול 54.9 מ״ג 658.4 מ״גסידן 149.6 מ״ג 1794.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 132.6 מ״ג 1591.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.0 קק״ל 1595.8 קק״לפחמימות 14.0 גרם 168.1 גרםשומן 4.6 גרם 54.8 גרםנתרן 214.6 מ״ג 2575.2 מ״גחלבון 8.7 גרם 104.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 20.8 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.6 גרםכולסטרול 54.9 מ״ג 658.4 מ״גסידן 149.6 מ״ג 1794.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 132.6 מ״ג 1591.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 11.6 מ״גסגור
הנה כמה מהיתרונות התזונתיים של הקישואים:
- עשירים בוויטמינים ומינרלים:
- ויטמין C: תומך במערכת החיסון, מסייע בספיגת ברזל ויכול לשפר את עור.
- ויטמין A: חשוב לבריאות העיניים והעור.
- ויטמיני B: כגון ויטמין B6 ו-folate, תומכים בתפקוד מטבולי טוב ומסייעים לייצור תאי דם אדומים.
- מגנזיום: תורם לבריאות הלב ולתפקוד שרירים ועצמות.
- אשלגן: מסייע בהפחתת לחץ הדם ושמירה על תפקוד תקין של הלב.
- סיבים תזונתיים: קישואים עשירים בסיבים תזונתיים, אשר יכולים לשפר את העיכול ולמנוע בעיות כמו עצירות. הסיבים גם יכולים לסייע בשמירה על רמות סוכר יציבות בדם.
- נוגדי חמצון: קישואים מכילים חומרים נוגדי חמצון המסייעים לגופינו להילחם בנזקי רדיקלים חופשיים ולמנוע מחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן.
- מים: קישואים מכילים כ-95% מים, מה שמסייע לשמירה על הידרציה טובה בגוף.
- בריאות הלב: האשלגן והסיבים בקישואים תורמים לשמירה על לחץ דם תקין ולבריאות הלב. הם יכולים להפחית את הסיכון למחלות לב.
- מניעת דלקות: הקישואים מכילים אנטי-דלקתיים טבעיים שיכולים לעזור במניעת דלקות בגוף.
- בריאות העור: עם תכולת מים גבוהה וויטמינים שמסייעים בשמירה על עור בריא, קישואים יכולים לעזור לשמור על עור רענן ומואר.
ניתן לשלב קישואים במגוון דרכים:
- כתוספת לארוחות: קלויים בתנור, מוקפצים או מבושלים.
- בסלטים: חתוכים לקוביות או פרוסות דקות.
- במרקים: מוסיפים למרקים שונים לקבלת טעם ורקמה נוספת.
- במאפים: כמו מאפינס קישואים וגבינות.
- כחלק ממטבלים: ממרחים או דיפ עם ירקות.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2בינוניים או 300 גרם קישואים2-3 קישואים בינוניים, מגוררים עם הקליפה וסחוטים מנוזלים
-
1בינוני או 100 גרם בצליםחתוך לקוביות קטנות
-
200 גרם גבינה צהובה 9%
-
1 כוס קמח כוסמין מלא
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 ביצים L
-
1/2גביע או 125 גרם קוטג’ 5%מסונן מנוזלים
-
1 כף שמן זית
-
1 שן שוםכתוש או 1 כפית אבקת שום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 12 מאפינס עם מנג’טים או משמנים אותה היטב.
- סוחטים את הקישואים המגורדים היטב כדי להוציא את עודפי הנוזלים.
- מסננים את הקוטג’ דרך מסננת דקה.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם הקוטג’, שמן הזית והשום הכתוש.
- לתערובת הביצים מוסיפים את הקישואים המגורדים, הגבינה הצהובה המגוררת והבצל ומערבבים היטב.
- מאחדים בין התערובת הרטובה של הביצים לתוך קערת הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה).
- יוצקים את התערובת לתבנית המאפינס המוכנה, ממלאים כל שקע בערך עד ל3/4 גובה.
- אופים בתנור שחומם מראש כ 30-40 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר מעט בתבנית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 12 מאפינס עם מנג’טים או משמנים אותה היטב.
- סוחטים את הקישואים המגורדים היטב כדי להוציא את עודפי הנוזלים.
- מסננים את הקוטג’ דרך מסננת דקה.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם הקוטג’, שמן הזית והשום הכתוש.
- לתערובת הביצים מוסיפים את הקישואים המגורדים, הגבינה הצהובה המגוררת והבצל ומערבבים היטב.
- מאחדים בין התערובת הרטובה של הביצים לתוך קערת הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה).
- יוצקים את התערובת לתבנית המאפינס המוכנה, ממלאים כל שקע בערך עד ל3/4 גובה.
- אופים בתנור שחומם מראש כ 30-40 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר מעט בתבנית.
המתכון אושר ע"י דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)