מגדל חצילים ועגבניות עם גבינת מוצרלה ופסטו פיסטוקים
מנה ראשונה חלבית מרשימה ודלת פחמימה - שכבות של חצילים, עגבניות צלויות, מוצרלה ופסטו פיסטוקים משגע. נפלאה לבראנצ'ים, ערב חג שבועות או כל ארוחה חלבית חגיגית
מנה ראשונה חלבית מרשימה ודלת פחמימה - שכבות של חצילים, עגבניות צלויות, מוצרלה ופסטו פיסטוקים משגע. נפלאה לבראנצ'ים, ערב חג שבועות או כל ארוחה חלבית חגיגית
- מעין והדס לפידות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.4 קק״ל 821.6 קק״לפחמימות 10.8 גרם 43.2 גרםשומן 17.8 גרם 71.1 גרםנתרן 199.7 מ״ג 798.6 מ״גחלבון 2.3 גרם 9.3 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.0 מ״ג 80.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 204.0 מ״ג 816.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות11 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 205.4 קק״ל 821.6 קק״לפחמימות 10.8 גרם 43.2 גרםשומן 17.8 גרם 71.1 גרםנתרן 199.7 מ״ג 798.6 מ״גחלבון 2.3 גרם 9.3 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.0 מ״ג 80.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 204.0 מ״ג 816.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
השילוב בין חצילים, בזיליקום, גבינת מוצרלה ועגבניות פשוט נועד להיות.
היתרון הנוסף של המתכון הוא שאתם יכולים להכין אותו גם אם אתם מאותגרים במטבח, הוא לוקח מינימום זמן הכנה, מנה מאוזנת, דלת פחמימה ותכלס… יפהפייה!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטו פיסטוקים
-
3 כפות פיסטוקים טבעיים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 חבילה בזיליקוםעלים בלבד
-
1 קורט מלח דק
-
2 שיני שום
הגשה
-
1 חופן פיסטוקים טבעייםקצוצים
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את החצילים לעיגולים בעובי של כ-1 ס”מ.
- מפזרים מלח על החצילים ונותנים להם להגיר נוזלים כ-20 דקות, זה עוזר להוציא מהחצילים את הנוזלים והמרירות. סופגים את המים עם נייר סופג.
- מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומרססים מעט שמן זית. מניחים את החצילים ומרססים את השכבה העליונה בתרסיס שמן זית/מורחים את שמן הזית במברשת.
- אופים בתנור 10 דקות, הופכים וממשיכים להפוך 10 דקות נוספות עד שהחצילים מתרככים ומשחימים.
- מכינים את העגבניות: פורסים את העגבניות לעיגולים, מסדרים בתבנית תנור עם נייר אפייה באותה הדרך שסידרנו את החצילים, זורים מעט מלח גס ואופים כ-10 דקות עד שהעגבניות צלויות.
- מכינים את הפסטו: שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים לממרח (ניתן להשתמש בפסטו קנוי ללא תוספת סוכר).
- מרכיבים את המנה: מניחים חציל, עליו פרוסת עגבנייה, פרוסת מוצרלה, כפית פסטו, חוזרים על הפעולה עם כל המרכיבים ליצירת שכבות. מקשטים בקצת פיסטוקים ומגישים!
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את החצילים לעיגולים בעובי של כ-1 ס”מ.
- מפזרים מלח על החצילים ונותנים להם להגיר נוזלים כ-20 דקות, זה עוזר להוציא מהחצילים את הנוזלים והמרירות. סופגים את המים עם נייר סופג.
- מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומרססים מעט שמן זית. מניחים את החצילים ומרססים את השכבה העליונה בתרסיס שמן זית/מורחים את שמן הזית במברשת.
- אופים בתנור 10 דקות, הופכים וממשיכים להפוך 10 דקות נוספות עד שהחצילים מתרככים ומשחימים.
- מכינים את העגבניות: פורסים את העגבניות לעיגולים, מסדרים בתבנית תנור עם נייר אפייה באותה הדרך שסידרנו את החצילים, זורים מעט מלח גס ואופים כ-10 דקות עד שהעגבניות צלויות.
- מכינים את הפסטו: שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים לממרח (ניתן להשתמש בפסטו קנוי ללא תוספת סוכר).
- מרכיבים את המנה: מניחים חציל, עליו פרוסת עגבנייה, פרוסת מוצרלה, כפית פסטו, חוזרים על הפעולה עם כל המרכיבים ליצירת שכבות. מקשטים בקצת פיסטוקים ומגישים!
המתכון אושר על ידי דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)