סלט סלק, סלרי ופקאנים
סלק הוא ירק שורש בעל טעם מיוחד וצבע משגע. סלט סלק עשיר במרקמים וטעמים ויכול להתאים כמעט לכל ארוחה. אפשר להשתמש בסלק מבושל לקיצור תהליכים
סלק הוא ירק שורש בעל טעם מיוחד וצבע משגע. סלט סלק עשיר במרקמים וטעמים ויכול להתאים כמעט לכל ארוחה. אפשר להשתמש בסלק מבושל לקיצור תהליכים
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.6 קק״ל 1014.3 קק״לפחמימות 16.4 גרם 65.5 גרםשומן 21.2 גרם 84.9 גרםנתרן 0.6 מ״ג 2.5 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.9 מ״ג 55.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 7.8 מ״ג 31.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
פחמימות16 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 253.6 קק״ל 1014.3 קק״לפחמימות 16.4 גרם 65.5 גרםשומן 21.2 גרם 84.9 גרםנתרן 0.6 מ״ג 2.5 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.3 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.6 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.9 מ״ג 55.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 7.8 מ״ג 31.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
4 סלקים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
2 גבעולי סלריקצוצים
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
25גרם או 1/4 כוס אגוזי פקאן טבעייםאו אגוזי מלך, קלויים קלות ללא מלח
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוניחתוך לקוביות
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 כף חומץ תפוחים
-
1 שן שום
-
1 כף סירופ מייפלאו סילאן או דבש (לגרסה לא טבעונית)
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- שוטפים את הסלקים, לא מקלפים ועוטפים בנייר כסף. אופים כ-40 דקות או עד שהסלקים רכים (בודקים בעזרת מזלג). מצננים, מקלפים וחותכים לפלחים או קוביות.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
- מערבבים בקערה את הסלקים הצלויים עם סלרי, בצל ירוק, אגוזי פקאן וקוביות תפוח. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- שוטפים את הסלקים, לא מקלפים ועוטפים בנייר כסף. אופים כ-40 דקות או עד שהסלקים רכים (בודקים בעזרת מזלג). מצננים, מקלפים וחותכים לפלחים או קוביות.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
- מערבבים בקערה את הסלקים הצלויים עם סלרי, בצל ירוק, אגוזי פקאן וקוביות תפוח. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)