פשטידה דלת פחמימות עם מנגולד וזוקיני
הירקות הירוקים דלים בפחמימות, עשירים בטעם וחומרים מזינים לגוף. מוסיפים ביצים ועשבי תיבול ושולחים לתנור להתייצבות. מתקבלת פשטידה של ירוקים שטעים לאכול גם בטמפ׳ החדר
הירקות הירוקים דלים בפחמימות, עשירים בטעם וחומרים מזינים לגוף. מוסיפים ביצים ועשבי תיבול ושולחים לתנור להתייצבות. מתקבלת פשטידה של ירוקים שטעים לאכול גם בטמפ׳ החדר
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 263.0 קק״ל 1052.0 קק״לפחמימות 9.9 גרם 39.4 גרםשומן 18.3 גרם 73.3 גרםנתרן 105.7 מ״ג 423.0 מ״גחלבון 14.9 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.9 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 255.6 מ״ג 1022.6 מ״גסידן 144.0 מ״ג 576.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 586.3 מ״ג 2345.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 263.0 קק״ל 1052.0 קק״לפחמימות 9.9 גרם 39.4 גרםשומן 18.3 גרם 73.3 גרםנתרן 105.7 מ״ג 423.0 מ״גחלבון 14.9 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.9 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 255.6 מ״ג 1022.6 מ״גסידן 144.0 מ״ג 576.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 586.3 מ״ג 2345.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.6 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פשטידה בתבנית אינגליש קייק
-
4 כפיות שטוחות שמן זית
-
2 זוקיני ירוק בינונייםאו קישואים, חתוכים לקוביות עם הקליפה
-
2 שיני שוםכתושות
-
200 גרם עלי מנגולדקצוצים ללא גבעולים, או תרד
-
4 ביצים M
-
3/4 כוס קמח שקדים
-
1/2 כוס פטרוזיליהעם שמיר וכוסברה, קצוצים
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ציפוי
-
1 כף קמח שקדים
-
2 כפות גבינת פרמזןמגוררת, לא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומשמנים תבנית איגליש קייק.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים את הזוקיני, 4-3 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום ועלי מנגולד (או תרד) ומקפיצים עוד 2 דקות עד שהם קמלים. מצננים.
- מערבבים בקערה ביצים, 2 כפות שמן זית, קמח שקדים, עשבי תיבול, אבקת אפייה, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה את תערובת הזוקיני ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק, מפזרים מעליה כף קמח שקדים ואם רוצים גם פרמזן (לפשטידה שאיננה פרווה).
- אופים 20-25 דקות או עד שהפשטידה יציבה וקיסם יוצא ממרכזה יבש.
- אפשר לשמור מכוסה 3-4 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומשמנים תבנית איגליש קייק.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים את הזוקיני, 4-3 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום ועלי מנגולד (או תרד) ומקפיצים עוד 2 דקות עד שהם קמלים. מצננים.
- מערבבים בקערה ביצים, 2 כפות שמן זית, קמח שקדים, עשבי תיבול, אבקת אפייה, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה את תערובת הזוקיני ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק, מפזרים מעליה כף קמח שקדים ואם רוצים גם פרמזן (לפשטידה שאיננה פרווה).
- אופים 20-25 דקות או עד שהפשטידה יציבה וקיסם יוצא ממרכזה יבש.
- אפשר לשמור מכוסה 3-4 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)