מאפינס דלעת וטחינה דל פחמימה

על הבסיס של טחינה וביצים אפשר להוסיף כל מיני ירקות ותיבולים. כאן הלכנו על דלעת, אבל אפשר גם ירקות אחרים. מתקבלים מאפינס טעימים ודלי פחמימה
על הבסיס של טחינה וביצים אפשר להוסיף כל מיני ירקות ותיבולים. כאן הלכנו על דלעת, אבל אפשר גם ירקות אחרים. מתקבלים מאפינס טעימים ודלי פחמימה
  • מערכת Happy Food
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • פחמימות
    5 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 177.4 קק״ל 2128.2 קק״ל
    פחמימות 4.9 גרם 58.4 גרם
    שומן 15.0 גרם 179.7 גרם
    נתרן 27.7 מ״ג 331.8 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 81.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 33.0 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 105.5 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 49.7 מ״ג 596.2 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 25.2 מ״ג
    אשלגן 168.1 מ״ג 2017.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • פחמימות
    5 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 177.4 קק״ל 2128.2 קק״ל
    פחמימות 4.9 גרם 58.4 גרם
    שומן 15.0 גרם 179.7 גרם
    נתרן 27.7 מ״ג 331.8 מ״ג
    חלבון 6.8 גרם 81.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 33.0 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 105.5 מ״ג 1266.0 מ״ג
    סידן 49.7 מ״ג 596.2 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 25.2 מ״ג
    אשלגן 168.1 מ״ג 2017.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפינס דלעת וטחינה

קישוט

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים.
  2. מערבבים ביצים, טחינה, סירופ מייפל, שמן זית, שום, מלח, כמון, קורנפלור ואבקת אפייה בקערה או בבלנדר. מערבבים היטב או מערבלים עד שמתקבלת תערובת במרקם של טחינה.
  3. מוסיפים לתערובת את הדלעת המגוררת, גרעיני דלעת, צ’יה ושומשום ומערבבים היטב.
  4. ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת, באופן אחיד.
  5. בעזרת סכין מסמנים איקס על פני התערובת. האיקס יעלם, אבל זה יגרום לכך שהמאפינס יתפחו לגובה ולא יתפוצצו לצדדים בזמן האפייה. 
  6. מפזרים מעט גרעיני דלעת או שומשום על פני כל מאפינס ואופים 12-15 דקות, או עד שהם תפוחים, גבוהים וקיסם שננעץ במרכז שלהן יוצא יבש.
  7. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהשקעים שבתבנית. 
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      רחל בלום

      המרקם מאוד נוזלי, כיצד לסמן איקס? לא צריך להוסיף קמח?

        Avatar
        מערכת Foody

        היי רחל, אין צורך בהוספת קמח. יכול להיות שהמרקם נוזלי בגלל הדלעת המגוררת, אפשר לסחוט אותה מעט.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות