פשטידת גבינות וזוקיני
תמיד טוב שיש פשטידה זמינה וטעימה במקרר לארוחת ערב\בוקר או אפילו לצהריים! בעיקר שמדובר על פשטידת גבינות וקישואים, דלת פחמימות, ללא גלוטן ומלאת חלבון
תמיד טוב שיש פשטידה זמינה וטעימה במקרר לארוחת ערב\בוקר או אפילו לצהריים! בעיקר שמדובר על פשטידת גבינות וקישואים, דלת פחמימות, ללא גלוטן ומלאת חלבון
- אלונה אקרלינג
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 100.2 קק״ל 1202.7 קק״לפחמימות 3.4 גרם 40.4 גרםשומן 6.5 גרם 77.8 גרםנתרן 5.2 מ״ג 63.0 מ״גחלבון 7.0 גרם 84.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 6.2 גרםשומן רווי 2.2 גרם 26.5 גרםכולסטרול 51.8 מ״ג 621.3 מ״גסידן 23.6 מ״ג 283.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 80.5 מ״ג 965.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 100.2 קק״ל 1202.7 קק״לפחמימות 3.4 גרם 40.4 גרםשומן 6.5 גרם 77.8 גרםנתרן 5.2 מ״ג 63.0 מ״גחלבון 7.0 גרם 84.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 6.2 גרםשומן רווי 2.2 גרם 26.5 גרםכולסטרול 51.8 מ״ג 621.3 מ״גסידן 23.6 מ״ג 283.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 80.5 מ״ג 965.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוניחצוי וחתוך לרצועות
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 כפות שמן זית
-
1גביע או 250 גרם קוטג’ 5%
-
100 גרם גבינה בולגרית 5%או פטה 5%
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת או פקורינו + 1 כף נוספת לפיזור מעל הפשטידה (לא חובה)
-
2 ביצים L
-
1/4 כוס קמח שקדים
-
1 זוקיני ירוק גדולפרוס עם הקליפה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית אבקת שום
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מרובעת 22*22 ס”מ המתאימה לתנור.
- מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית, תוך כדי ערבוב בכף עץ, כ-10 דקות או עד שהבצל שחום. מוסיפים שום כתוש ומערבבים.
- מערבבים בקערה את 3 הגבינות עם קמח שקדים וביצים לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת פרוסות הזוקיני, אבקת אפייה, מלח, פלפל ואבקת שום ומערבבים הכל יחד.
- מעבירים לתבנית ומפזרים מעל עוד קצת פרמז’ן (נותן צבע וקריספיות מלמעלה לאחר האפייה).
- אופים כ-35 דקות או עד שמכניסים קיסם והוא יוצא נקי והפשטידה שחומה מלמעלה.
- ניתן לשמור במקרר עד 5-6 ימים. מחממים לפני ההגשה למרות שטעים גם בטמפ׳ החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מרובעת 22*22 ס”מ המתאימה לתנור.
- מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן זית, תוך כדי ערבוב בכף עץ, כ-10 דקות או עד שהבצל שחום. מוסיפים שום כתוש ומערבבים.
- מערבבים בקערה את 3 הגבינות עם קמח שקדים וביצים לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת פרוסות הזוקיני, אבקת אפייה, מלח, פלפל ואבקת שום ומערבבים הכל יחד.
- מעבירים לתבנית ומפזרים מעל עוד קצת פרמז’ן (נותן צבע וקריספיות מלמעלה לאחר האפייה).
- אופים כ-35 דקות או עד שמכניסים קיסם והוא יוצא נקי והפשטידה שחומה מלמעלה.
- ניתן לשמור במקרר עד 5-6 ימים. מחממים לפני ההגשה למרות שטעים גם בטמפ׳ החדר.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)