-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.6 קק״ל 2194.3 קק״לפחמימות 15.4 גרם 61.5 גרםשומן 35.4 גרם 141.6 גרםנתרן 480.6 מ״ג 1922.4 מ״גחלבון 38.9 גרם 155.5 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרםשומן רווי 13.9 גרם 55.6 גרםכולסטרול 177.1 מ״ג 708.2 מ״גסידן 85.0 מ״ג 339.9 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 767.6 מ״ג 3070.3 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 34.4 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.6 קק״ל 2194.3 קק״לפחמימות 15.4 גרם 61.5 גרםשומן 35.4 גרם 141.6 גרםנתרן 480.6 מ״ג 1922.4 מ״גחלבון 38.9 גרם 155.5 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרםשומן רווי 13.9 גרם 55.6 גרםכולסטרול 177.1 מ״ג 708.2 מ״גסידן 85.0 מ״ג 339.9 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 767.6 מ״ג 3070.3 מ״גאבץ 8.6 מ״ג 34.4 מ״גסגור
מרכיבים 21 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 ביצה M
-
1 קישוא בינונימגורר דק וסחוט
-
1 בצל קטןמגורר דק וסחוט
-
1 קורט קליפת לימוןמגוררת (לא חובה)
-
1 כוס פטרוזיליהו/או כוסברה, קצוצה
-
1 כפית ממרח קארי אדוםאו אבקת קארי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
קארי ירקות
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כף ממרח קארי אדוםMILD לא חריף
-
1/2 כוס חלב קוקוס
-
1 כף חמאת בוטנים טבעית
-
1 בצל קטןפרוס דק
-
1 קישוא בינוניחתוך גס
-
1 גזר בינוניקלוף וחתוך גס
-
1 כוס כרוב לבןחתוך לרצועות
-
1 כוס שעועית ירוקה קפואה
-
10 יחידות עגבניות שרי
-
3 שיני שוםחצוי
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה או בתוך שקית. מקפידים ללוש בידיים כדי ליצור תערובת אחידה. טועמים כדי לוודא שיש מספיק תיבול. טיפ: אפשר להכין קציצת ניסיון קטנה. כשהתערובת מוכנה יוצרים קציצות ומניחים במקרר להתייצבות.
- מכינים את קארי הירקות: מחממים סוטאז׳ או מחבת עמוקה עם שמן וסוגרים את הקציצות דקה-שתיים מכל צד. מוציאים החוצה. עכשיו משקעי הטיגון של הקציצות יוסיפו לטעמו של הרוטב.
- מוסיפים לסוטאז׳ את מחית הקארי, מערבבים תוך כדי טיגון כדי לפתוח אותה. מוסיפים חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומערבבים.
- מוסיפים את הירקות, משבצים ביניהם את הקציצות, יוצקים עוד חצי כוס מים רותחים (או קצת יותר, שיהיה מספיק נוזלים). מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, עד שהירקות מתרככים אבל לא מדי והקציצות מוכנות.
- מגישים חם, מפזרים מעל כוסברה קצוצה לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה או בתוך שקית. מקפידים ללוש בידיים כדי ליצור תערובת אחידה. טועמים כדי לוודא שיש מספיק תיבול. טיפ: אפשר להכין קציצת ניסיון קטנה. כשהתערובת מוכנה יוצרים קציצות ומניחים במקרר להתייצבות.
- מכינים את קארי הירקות: מחממים סוטאז׳ או מחבת עמוקה עם שמן וסוגרים את הקציצות דקה-שתיים מכל צד. מוציאים החוצה. עכשיו משקעי הטיגון של הקציצות יוסיפו לטעמו של הרוטב.
- מוסיפים לסוטאז׳ את מחית הקארי, מערבבים תוך כדי טיגון כדי לפתוח אותה. מוסיפים חלב קוקוס וחמאת בוטנים ומערבבים.
- מוסיפים את הירקות, משבצים ביניהם את הקציצות, יוצקים עוד חצי כוס מים רותחים (או קצת יותר, שיהיה מספיק נוזלים). מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, עד שהירקות מתרככים אבל לא מדי והקציצות מוכנות.
- מגישים חם, מפזרים מעל כוסברה קצוצה לפני ההגשה.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)