פטה טבעוני

פטה טבעוני וטעים, כי גם לנמנעים מכבד מגיע ממרח מוצלח וטעים לחג. כאן למשל החצילים והקשיו יוצרים יחד ממרח טעים במרקם קרמי שמזכיר פטה כבד
פטה טבעוני וטעים, כי גם לנמנעים מכבד מגיע ממרח מוצלח וטעים לחג. כאן למשל החצילים והקשיו יוצרים יחד ממרח טעים במרקם קרמי שמזכיר פטה כבד
  • מערכת Happy Food
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    28 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 263.0 קק״ל 1577.8 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 166.0 גרם
    שומן 13.1 גרם 78.8 גרם
    נתרן 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 61.5 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 56.4 מ״ג 338.5 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 284.3 מ״ג 1705.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    28 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 263.0 קק״ל 1577.8 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 166.0 גרם
    שומן 13.1 גרם 78.8 גרם
    נתרן 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 61.5 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 56.4 מ״ג 338.5 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 284.3 מ״ג 1705.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

פטה טבעוני

קישוט

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. משרים את אגוזי הקשיו בקערה עם מים למשך שעה.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. מסדרים את קוביות החצילים בשכבה אחת בשתי התבניות, מתבלים ב-2 כפות שמן זית, טימין, מלח ופלפל. אופים חצי שעה עד להזהבה יפה.
  4. בינתיים מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן זית על אש קטנה עד להזהבה יפה. אם צריך מוסיפים מעט מים, כדי להימנע מחריכה.
  5. במעבד מזון מרסקים: חצילים, בצל, טופו וקשיו לקבלת מחית חלקה. טועמים, מתקנים תיבול ומערבלים שוב להטמעה. במידת הצורך מוסיפים כפית סילאן טבעי למתיקות.
  6. מרפדים תבנית אינגליש קייק קטנה בניילון נצמד כך שיישארו שוליים מכל הצדדים. מפזרים בתחתית פיסטוק גרוס לקישוט השכבה העליונה של הפטה. יוצקים את התערובת מעל, מחליקים את פני התערובת וסוגרים בניילון נצמד.
  7. לפני ההגשה הופכים לצלחת הגשה כך שהפיסטוק למעלה. שומרים מכוסה במקרר עוד 3-4 ימים.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות