קפיצה קטנה לאיטליה – פילה אמנון עשיר ברוטב טוסקנה

ארוחת צהריים מושקעת, טעימה ודלת פחמימה, כל מה שתוכלו לבקש. פילה אמנון רך ועסיסי, ברוטב טוסקנה שיעיף אתכם לאיטליה. עם עגבניות, חמאה ושום, יהיה לכם פילה אמנון שלא תוכלו להפסיק לאכול
ארוחת צהריים מושקעת, טעימה ודלת פחמימה, כל מה שתוכלו לבקש. פילה אמנון רך ועסיסי, ברוטב טוסקנה שיעיף אתכם לאיטליה. עם עגבניות, חמאה ושום, יהיה לכם פילה אמנון שלא תוכלו להפסיק לאכול
  • עדי בן שלוש
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 514.9 קק״ל 2059.4 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 26.7 גרם
    שומן 37.2 גרם 149.0 גרם
    נתרן 104.8 מ״ג 419.2 מ״ג
    חלבון 40.1 גרם 160.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 15.5 גרם 62.0 גרם
    כולסטרול 113.5 מ״ג 453.8 מ״ג
    סידן 91.5 מ״ג 366.1 מ״ג
    ברזל 52.2 מ״ג 208.8 מ״ג
    אשלגן 594.2 מ״ג 2376.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 514.9 קק״ל 2059.4 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 26.7 גרם
    שומן 37.2 גרם 149.0 גרם
    נתרן 104.8 מ״ג 419.2 מ״ג
    חלבון 40.1 גרם 160.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 15.5 גרם 62.0 גרם
    כולסטרול 113.5 מ״ג 453.8 מ״ג
    סידן 91.5 מ״ג 366.1 מ״ג
    ברזל 52.2 מ״ג 208.8 מ״ג
    אשלגן 594.2 מ״ג 2376.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
מתכוני דגים
עדי בן שלוש
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

דג

רוטב טוסקנה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. אם פילה הדג קפוא - יש להפשירו היטב לפני ההכנה.
  2. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג משני הצדדים.
  3. מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומשמנים את המחבת במעט שמן זית.
  4. צורבים את הדג עד שיהיה עשוי היטב, מוציאים את הדג לצלחת.
  5. לאותה המחבת מוסיפים את החמאה וממיסים, מוסיפים את השום ומטגנים קלות בחמאה, מוסיפים את העגבניות ומפזרים מעל מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 2-3 דקות על להתרככות ראשונית של העגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים את השמנת והתרד ומכסים.
  6. מבשלים מכוסה למשך 2 דקות, מסירים את המכסה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום ומערבבים היטב.
  8. מבשלים על סף רתיחה, ללא מכסה, למשך 3 דקות.
  9. מחזירים בעדינות את הדג אל המחבת - מניחים עם העור כלפי מטה, מוודאים שהדג עטוף היטב ברוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות (כדי שהדג יהיה עשוי היטב). מגישים חם!

    פילה אמנון עשיר ברוטב טוסקנה
    פילה אמנון עשיר ברוטב טוסקנה. צילום: עדי בן שלוש

    הערות

    • ניתן להשתמש בכל פילה דג
    • שמנת 10% - ללא סוכר בכל שמותיו וללא עמילן מעובד מכל סוג ברכיבים
    • המתכון מכיל שומן רב, יש להתייעץ עם ייעוץ תזונתי מקצועי

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      צבי רובינשטיין

      המתכון נראה טעים.המלצה מאחר והפילה מתבשר ברוטב ניתן לוותר על הטיגון ואליי להוסיף 2 דקות לבישול – לא יותר!תודה

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות