-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 337.0 קק״ל 2021.9 קק״לפחמימות 5.0 גרם 29.8 גרםשומן 21.0 גרם 126.1 גרםנתרן 106.8 מ״ג 641.1 מ״גחלבון 30.5 גרם 183.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.6 גרםשומן רווי 6.8 גרם 41.0 גרםכולסטרול 106.2 מ״ג 637.0 מ״גסידן 47.5 מ״ג 285.3 מ״גברזל 4.1 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 480.6 מ״ג 2883.3 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 45.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 337.0 קק״ל 2021.9 קק״לפחמימות 5.0 גרם 29.8 גרםשומן 21.0 גרם 126.1 גרםנתרן 106.8 מ״ג 641.1 מ״גחלבון 30.5 גרם 183.1 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.6 גרםשומן רווי 6.8 גרם 41.0 גרםכולסטרול 106.2 מ״ג 637.0 מ״גסידן 47.5 מ״ג 285.3 מ״גברזל 4.1 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 480.6 מ״ג 2883.3 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 45.8 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות בקר
-
700 גרם בשר בקר טחון
-
1 בטטה בינוניקלופה ומגוררת דק
-
1 בצל בינונימגורר דק
-
4 כפות פטרוזיליהקצוצה ביחד עם עוד עשבי תיבול שאוהבים
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
400 גרם עגבניות חתוכות לקוביותשימורים ללא סוכר, קצוצות
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, הכי טוב ללוש בידיים, ליצירת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אחיד. שומרים במקרר.
- מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב ונמוך שוליים. מכסים ומבשלים 10 דקות אחרי רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים את הקציצות לתוך הסיר, מנערים קלות כדי שהקציצות יתעטפו ברוטב ובמידת הצורך מוסיפים קצת מים, כדי שהקציצות יוכלו להתבשל בו. מבשלים 40 דקות על להבה נמוכה. אפשר בתנור בחום בינוני-נמוך.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, הכי טוב ללוש בידיים, ליצירת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אחיד. שומרים במקרר.
- מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב ונמוך שוליים. מכסים ומבשלים 10 דקות אחרי רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים את הקציצות לתוך הסיר, מנערים קלות כדי שהקציצות יתעטפו ברוטב ובמידת הצורך מוסיפים קצת מים, כדי שהקציצות יוכלו להתבשל בו. מבשלים 40 דקות על להבה נמוכה. אפשר בתנור בחום בינוני-נמוך.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
המתכון נשמע מצויין רציתי לשאול: אפשר להשתמש בעגבניות רגילות ולא בשימורים? דבר שני – בהתחלה לא מוסיפים מים בכלל? רק אם חסר?
היי מיכל, אפשר להשתמש בעגבניות רגילות ואכן מוסיפים מים במידה וחסר.
מתכונים שווים אשששש
תודה רבה טובה