קציצות עוף ברוטב לימוני

קציצות עוף ברוטב לימוני - שילוב של עוף טחון וירקות טריים ברוטב לימוני מרענן שמקנה למנה ניחוח וטעם בלתי נשכחים
קציצות עוף ברוטב לימוני - שילוב של עוף טחון וירקות טריים ברוטב לימוני מרענן שמקנה למנה ניחוח וטעם בלתי נשכחים
  • דניאל בסל
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    2 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 39.4 קק״ל 1182.0 קק״ל
    פחמימות 2.1 גרם 62.8 גרם
    שומן 1.8 גרם 55.3 גרם
    נתרן 16.2 מ״ג 485.0 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 113.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 14.6 גרם
    כולסטרול 24.4 מ״ג 732.6 מ״ג
    סידן 16.2 מ״ג 486.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 147.8 מ״ג 4435.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    2 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 39.4 קק״ל 1182.0 קק״ל
    פחמימות 2.1 גרם 62.8 גרם
    שומן 1.8 גרם 55.3 גרם
    נתרן 16.2 מ״ג 485.0 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 113.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.8 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 14.6 גרם
    כולסטרול 24.4 מ״ג 732.6 מ״ג
    סידן 16.2 מ״ג 486.3 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 9.5 מ״ג
    אשלגן 147.8 מ״ג 4435.4 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
עוף
דניאל בסל
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות עוף

רוטב לימון

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את חזה העוף הטחון, הקישואים, השומר, הפטרוזיליה, הבצל, הביצה, אבקת האפייה והתבלינים.
  2. מערבבים היטב את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת 30 קציצות ומניחים על תבנית תנור משומנת עם ספריי שמן.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך רבע שעה. בינתיים מכינים את הרוטב.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים תרסיס שמן זית בסיר סוטאז’ על חום בינוני.
  6. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  7. מוסיפים את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה.
  8. מוסיפים חופן פטרוזיליה, ציר עוף או מים ותבלינים ומביאים לרתיחה נוספת.
  9. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות לסיר.
  10. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות, עד שהקציצות מבושלות היטב והרוטב מצטמצם מעט.
  11. במידה והרוטב מתאדה יותר מידי, מוסיפים מעט מים או ציר עוף לפי הצורך.
קציצות עוף ברוטב לימוני
קציצות עוף ברוטב לימוני. צילום: דניאל בסל

    הערות

    • ניתן להוסיף 3 כפות קרם קוקוס להוספת טעם ומרקם מעניינים

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות