-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 241.9 קק״ל 967.4 קק״לפחמימות 6.9 גרם 27.7 גרםשומן 6.3 גרם 25.2 גרםנתרן 0.2 מ״ג 0.8 מ״גחלבון 37.1 גרם 148.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 55.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 90.0 מ״ג 360.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות7 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 241.9 קק״ל 967.4 קק״לפחמימות 6.9 גרם 27.7 גרםשומן 6.3 גרם 25.2 גרםנתרן 0.2 מ״ג 0.8 מ״גחלבון 37.1 גרם 148.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.8 מ״ג 55.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 90.0 מ״ג 360.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
חזה עוף בשילוב עם תיבול שווארמה ופטריות הוא מנה טעימה וקלילה שאפשר להכין בבית. מוסיפים סלט וטחינה ויש לכם ארוחה למופת במינימום זמן הכנה.
היתרונות התזונתיים במנה:
- חזה עוף הינו מקור טוב לחלבון רזה שמסייע בבניית שרירים ושמירה על תחושת שובע לאורך זמן. בנתח חזה עוף יש פחות שומן רווי בהשוואה לבשר בקר או כבש, מה שהופך את השווארמה לאפשרות בריאה יותר מבחינת צריכת קלוריות ושומן.
- הפטריות מספקות ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין D, ויטמיני B, נחושת וסלניום, שמחזקים את מערכת החיסון ותורמים לתפקוד תקין של הגוף.
- הפטריות מוסיפות עומק של טעם אוממי (טעם חמישי) שמשתלב מצוין עם התיבול של השווארמה.
- מנה משביעה מזינה ודלת פחמימה.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 כף שמן זית
-
500 גרם חזה עוף חצויחתוך לרצועות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןפרוסות
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1 כפית תבלין שווארמהעד 2 כפיות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך, בערך 10 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור תוך ערבוב כל כמה דקות. לאחר 5 דקות ניתן להוסיף את הסילאן (אופציונלי) ולבשל עוד 5 דקות.
- כשהבצל זהוב ומקורמל מוסיפים את השום ומבשלים למשך דקה נוספת עד שהשום מתחיל להזהיב.
- מזיזים את הבצל והשום הצידה במחבת, מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים עד שהן משחימות מעט מכל הצדדים (אחרי 2 דקות אפשר כבר לערבב עם הבצל), במשך 5 דקות בערך.
- כאשר העוף כמעט מוכן, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות.
- מתבלים בכפית תבלין שווארמה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים עוד דקות ספורות עד שהטעמים מתמזגים. בודקים תיבול. בתיאבון!
אופן הכנה
- במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך, בערך 10 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור תוך ערבוב כל כמה דקות. לאחר 5 דקות ניתן להוסיף את הסילאן (אופציונלי) ולבשל עוד 5 דקות.
- כשהבצל זהוב ומקורמל מוסיפים את השום ומבשלים למשך דקה נוספת עד שהשום מתחיל להזהיב.
- מזיזים את הבצל והשום הצידה במחבת, מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים עד שהן משחימות מעט מכל הצדדים (אחרי 2 דקות אפשר כבר לערבב עם הבצל), במשך 5 דקות בערך.
- כאשר העוף כמעט מוכן, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות.
- מתבלים בכפית תבלין שווארמה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים עוד דקות ספורות עד שהטעמים מתמזגים. בודקים תיבול. בתיאבון!
הערות
- ניתן להוסיף כפית סילאן, ישפיע על כמות הפחמימה במנה
הערות
- ניתן להוסיף כפית סילאן, ישפיע על כמות הפחמימה במנה
אושר על ידי דיאטניות קליניות מעין והדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
מעניין
לא כתוב כמה סילאן להוסיף לבצל
היי ששון, הסילאן הוא אופציונאלי ולא צריך יותר מכף.