תבשיל לשון בקר עם בצל ופטריות
לשון בקר עם פטריות ובצלים - מנה טעימה ודלת פחמימה. תבשיל בקר מושלם שאפשר להכין כמה ימים לפני חג או שבת, והוא אפילו יותר טעים אחרי לילה במקרר
לשון בקר עם פטריות ובצלים - מנה טעימה ודלת פחמימה. תבשיל בקר מושלם שאפשר להכין כמה ימים לפני חג או שבת, והוא אפילו יותר טעים אחרי לילה במקרר
- שיר אלפי-זגר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 39.5 קק״ל 394.7 קק״לפחמימות 5.0 גרם 50.0 גרםשומן 2.0 גרם 20.2 גרםנתרן 0.2 מ״ג 1.5 מ״גחלבון 0.6 גרם 5.8 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.0 מ״ג 110.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 72.0 מ״ג 720.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 35 דק׳כולל 5 שעות
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 39.5 קק״ל 394.7 קק״לפחמימות 5.0 גרם 50.0 גרםשומן 2.0 גרם 20.2 גרםנתרן 0.2 מ״ג 1.5 מ״גחלבון 0.6 גרם 5.8 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.1 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.0 מ״ג 110.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 72.0 מ״ג 720.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
איך אני אוהבת את חג הפסח. האוכל תמיד מעלה בי זיכרונות מרגשים שסבתא שלי ז”ל הייתה מכינה את הגפילטע פיש וכל שאר המטעמים ואף פעם לא הייתה מוותרת על לשון בקר בכל ארוחת חג. מאז שהיא נפטרה, המתכון נשאר במשפחה וכל שנה בחג הפסח אמא שלי מכינה אותו וזה כל כך טעים… תבטיחו שתנסו? אתם הולכים ליהנות😊
מרכיבים 7 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
1 1/2 ק"ג לשון בקר
רוטב
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
2 בצלים גדולים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: שמים את הלשון בסיר מכוסה במים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 3.5 שעות עד שהלשון מתרככת - חשוב שהסיר יהיה סגור היטב.
- לאחר שהלשון מתקררת, מסירים את הקליפה החיצונית ומעבירים למקרר לקופסה סגורה.
- אחרי שהלשון התקררה, פורסים לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר.
- מכינים את הרוטב: חותכים את הבצלים לקוביות והפטריות לפרוסות.
- שמים את השמן הזית בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את הבצלים, הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים להזהבה.
- מוסיפים כורכום, כ2-3 כוסות מים בנוסף לנוזלי הבישול ומרתיחים.
- מוסיפים את פרוסות הלשון, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות ללא כיסוי, עד שפרוסות הלשון התחממו היטב.
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: שמים את הלשון בסיר מכוסה במים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 3.5 שעות עד שהלשון מתרככת - חשוב שהסיר יהיה סגור היטב.
- לאחר שהלשון מתקררת, מסירים את הקליפה החיצונית ומעבירים למקרר לקופסה סגורה.
- אחרי שהלשון התקררה, פורסים לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר.
- מכינים את הרוטב: חותכים את הבצלים לקוביות והפטריות לפרוסות.
- שמים את השמן הזית בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את הבצלים, הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים להזהבה.
- מוסיפים כורכום, כ2-3 כוסות מים בנוסף לנוזלי הבישול ומרתיחים.
- מוסיפים את פרוסות הלשון, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות ללא כיסוי, עד שפרוסות הלשון התחממו היטב.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית מוסמכת לטרום סוכרתיים, סוכרתיים וסוכרת הריון שיר אלפי-זגר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)