תבשיל מאש עם ירקות וטחינה לימונית
שעועית מאש היא אחת הקטניות היותר קלות לעיכול ולבישול. תבשיל מאש עם ירקות, המוגש עם רוטב טחינה לימוני הוא דרך נפלאה לשלב מאש בתפריט
שעועית מאש היא אחת הקטניות היותר קלות לעיכול ולבישול. תבשיל מאש עם ירקות, המוגש עם רוטב טחינה לימוני הוא דרך נפלאה לשלב מאש בתפריט
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.8 קק״ל 923.3 קק״לפחמימות 13.5 גרם 54.0 גרםשומן 17.0 גרם 67.9 גרםנתרן 5.2 מ״ג 20.6 מ״גחלבון 6.8 גרם 27.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.6 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.1 מ״ג 120.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 355.9 מ״ג 1423.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.8 קק״ל 923.3 קק״לפחמימות 13.5 גרם 54.0 גרםשומן 17.0 גרם 67.9 גרםנתרן 5.2 מ״ג 20.6 מ״גחלבון 6.8 גרם 27.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.6 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.1 מ״ג 120.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 355.9 מ״ג 1423.6 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל מאש
-
1 1/2 כוסות שעועית מאש מונבטת
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 עגבניות בינוניותקצוצות או מגוררות
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 חופנים עלי תרדללא גבעול
-
1 זוקיני ירוק בינוניחתוך לרצועות דקות
רוטב טחינה לימוני
-
4כפות או 60 גרם טחינה גולמית
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים את המאש ומבשלים 30-45 דקות, או עד שהמרקם רך אבל הפולים עדיין שומרים על צורה. מסננים.
- בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל 7-6 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים עגבניות ושום, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את המאש ומבשלים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים תרד ורצועות זוקיני, מערבבים, מכסים ומכבים את האש.
- מכינים את הרוטב: מערבבים טחינה, לימון, מלח ופלפל ומוסיפים עוד 2-3 כפות מים, עד למרקם הרצוי.
- מגישים את התבשיל עם רוטב טחינה לימוני.
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים את המאש ומבשלים 30-45 דקות, או עד שהמרקם רך אבל הפולים עדיין שומרים על צורה. מסננים.
- בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל 7-6 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים עגבניות ושום, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את המאש ומבשלים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים תרד ורצועות זוקיני, מערבבים, מכסים ומכבים את האש.
- מכינים את הרוטב: מערבבים טחינה, לימון, מלח ופלפל ומוסיפים עוד 2-3 כפות מים, עד למרקם הרצוי.
- מגישים את התבשיל עם רוטב טחינה לימוני.
הערות
- מומלץ להנביט את השעועית, כך היא תהיה קלה יותר לעיכול, שיעור הפחמימות בה יירד והיא תכיל מינרלים.
הערות
- מומלץ להנביט את השעועית, כך היא תהיה קלה יותר לעיכול, שיעור הפחמימות בה יירד והיא תכיל מינרלים.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)