מטבוחה בשמן זית

מטבוחה הוא אולי הסלט המבושל הכי אהוב במטבח הישראלי החדש. הוא נפלא, מכיל פלפלים, עגבניות, שום ותבלינים ובגרסה שלי גם שפע שמן זית שעדיף בהרבה על שמן מזוכך
מטבוחה הוא אולי הסלט המבושל הכי אהוב במטבח הישראלי החדש. הוא נפלא, מכיל פלפלים, עגבניות, שום ותבלינים ובגרסה שלי גם שפע שמן זית שעדיף בהרבה על שמן מזוכך
  • אורלי פלאי-ברונשטיין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • פחמימות
    38 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 737.3 קק״ל 1474.6 קק״ל
    פחמימות 38.0 גרם 75.9 גרם
    שומן 61.2 גרם 122.4 גרם
    נתרן 27.6 מ״ג 55.2 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 19.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 52.1 מ״ג 104.2 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 1217.0 מ״ג 2434.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • פחמימות
    38 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 737.3 קק״ל 1474.6 קק״ל
    פחמימות 38.0 גרם 75.9 גרם
    שומן 61.2 גרם 122.4 גרם
    נתרן 27.6 מ״ג 55.2 מ״ג
    חלבון 9.9 גרם 19.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 21.0 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 16.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 52.1 מ״ג 104.2 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 1217.0 מ״ג 2434.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מקלפים את העגבניות בעזרת קולפן ירקות או על ידי חריצת איקס בכיפת הקליפה וחליטה במים רותחים. חוצים את העגבניות המקולפות, מסלקים גרעינים ומיץ וקוצצים.
  2. מניחים בסיר עם שמן זית ושום ומבשלים מכוסה, על אש קטנה במשך חצי שעה. מדי פעם מערבבים ומוודאים שלא נחרכות.
  3. במקביל קולים את הפלפלים על אש גלויה או בגריל. מעבירים לכלי סגור עם מכסה ומצננים. האדים יסייעו לקליפה החרוכה להתנתק מבשר הפלפל. מסלקים את הגבעול, הקליפה והזרעים וקוצצים. מומלץ לטעום מהפלפל החריף כדי לגעת עם מי יש לנו עסק ולהחליט אם להוסיף את כולו או להשאיר חלק בצד.
  4. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם העגבניות. מוסיפים גם רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עוד שעה, עד שמתקבל מרקם סמיך. בכל שלב ניתן להוסיף קצת מים, כדי להימנע מחריכה.
  5. מנה מומלצת בארוחה: כ-2 כפות (30 גרם) מטבוחה = 1.25 גרם פחמימה.

    הערות

    • כל השומן בסלט איכותי ומקורו בשמן זית
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות