פילה סלמון במרינדה
פילה של סלמון הוא נתח הדג שהכי קל ופשוט להכין ולארח איתו. כל מה שנותר הוא לתבל בכל פעם קצת אחרת ולצלות במידה הנכונה, כך שהוא לא יתייבש
פילה של סלמון הוא נתח הדג שהכי קל ופשוט להכין ולארח איתו. כל מה שנותר הוא לתבל בכל פעם קצת אחרת ולצלות במידה הנכונה, כך שהוא לא יתייבש
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.0 קק״ל 1352.1 קק״לפחמימות 8.5 גרם 34.1 גרםשומן 19.7 גרם 78.9 גרםנתרן 1.0 מ״ג 3.8 מ״גחלבון 30.8 גרם 123.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.8 מ״ג 91.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 98.3 מ״ג 393.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.0 קק״ל 1352.1 קק״לפחמימות 8.5 גרם 34.1 גרםשומן 19.7 גרם 78.9 גרםנתרן 1.0 מ״ג 3.8 מ״גחלבון 30.8 גרם 123.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.8 מ״ג 91.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 98.3 מ״ג 393.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
600 גרם פילה דג סלמוןעם עור, חתוך ל-4 מנות
-
4 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוניהמיץ מהלימון וקליפה מגוררת
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כוס פטרוזיליהושמיר - קצוצים
-
1 כף דבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים שמן זית, מיץ וקליפת לימון, שום, מלח, פלפל, עשבי תיבול ודבש.
- יוצקים חצי מהמרינדה לתבנית, מניחים את נתחי הסלמון בתוכה כשהעור כלפי מעלה, יוצקים מעל את יתרת המרינדה, כך שנתחי הדג יצופו מכל הצדדים.
- אופים 12 דקות או עד שהדג עשוי לטעמכם, היזהרו מייבוש. מגישים עם סלט ירוק.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים שמן זית, מיץ וקליפת לימון, שום, מלח, פלפל, עשבי תיבול ודבש.
- יוצקים חצי מהמרינדה לתבנית, מניחים את נתחי הסלמון בתוכה כשהעור כלפי מעלה, יוצקים מעל את יתרת המרינדה, כך שנתחי הדג יצופו מכל הצדדים.
- אופים 12 דקות או עד שהדג עשוי לטעמכם, היזהרו מייבוש. מגישים עם סלט ירוק.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
בסלמון רשום שהעור כלפי מעלה. זה נכון?
היי אירית, אכן העור כלפי מעלה