דגים שלמים בתנור עם סלט וטחינה
היתרון של דגים שלמים, שנצלים בתנור בשלמותם, הוא הטעם שמתקבל מהאדרה. אחרי שטועמים ממנו מוותרים על דגים מפולטים ומוכנים לשלם את ״מחיר״ ההתעסקות
היתרון של דגים שלמים, שנצלים בתנור בשלמותם, הוא הטעם שמתקבל מהאדרה. אחרי שטועמים ממנו מוותרים על דגים מפולטים ומוכנים לשלם את ״מחיר״ ההתעסקות
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 673.0 קק״ל 2692.1 קק״לפחמימות 22.6 גרם 90.6 גרםשומן 54.7 גרם 218.8 גרםנתרן 1775.6 מ״ג 7102.5 מ״גחלבון 44.6 גרם 178.2 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.3 גרםשומן רווי 6.3 גרם 25.1 גרםכולסטרול 156.2 מ״ג 624.8 מ״גסידן 75.5 מ״ג 302.1 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 6732.6 מ״ג 26930.3 מ״גאבץ 17.9 מ״ג 71.7 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 673.0 קק״ל 2692.1 קק״לפחמימות 22.6 גרם 90.6 גרםשומן 54.7 גרם 218.8 גרםנתרן 1775.6 מ״ג 7102.5 מ״גחלבון 44.6 גרם 178.2 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.3 גרםשומן רווי 6.3 גרם 25.1 גרםכולסטרול 156.2 מ״ג 624.8 מ״גסידן 75.5 מ״ג 302.1 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 6732.6 מ״ג 26930.3 מ״גאבץ 17.9 מ״ג 71.7 מ״גסגור
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הדגים: מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
- חורצים את הדגים בסכין, שני חריצים בכל צד עד לאדרה.
- מתבלים את הדגים בשמן זית, מעט מלח גס ופלפל גרוס. מניחים בבטנם גבעולי תימין, פרוסות לימון ופרוסות שום, ומניחים אותם בתבנית. אופים 20 דקות.
- לאחר 20 דקות מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצולים את הדגים עוד 5-10 דקות או עד להזהבה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בקערה.
- מכינים את הסלט: חותכים את העגבניות, המלפפונים והפלפל לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את הגזר, הבצל ועשבי התיבול. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
- מגישים מיד את הדגים עם הסלט וטחינה, שמערבבים ויוצקים מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הדגים: מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
- חורצים את הדגים בסכין, שני חריצים בכל צד עד לאדרה.
- מתבלים את הדגים בשמן זית, מעט מלח גס ופלפל גרוס. מניחים בבטנם גבעולי תימין, פרוסות לימון ופרוסות שום, ומניחים אותם בתבנית. אופים 20 דקות.
- לאחר 20 דקות מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצולים את הדגים עוד 5-10 דקות או עד להזהבה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בקערה.
- מכינים את הסלט: חותכים את העגבניות, המלפפונים והפלפל לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את הגזר, הבצל ועשבי התיבול. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
- מגישים מיד את הדגים עם הסלט וטחינה, שמערבבים ויוצקים מעל.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)