-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 464.9 קק״ל 2789.1 קק״לפחמימות 21.6 גרם 129.6 גרםשומן 27.9 גרם 167.4 גרםנתרן 700.9 מ״ג 4205.5 מ״גחלבון 28.8 גרם 173.1 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.1 גרםשומן רווי 6.7 גרם 40.5 גרםכולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״גסידן 94.5 מ״ג 567.0 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 850.7 מ״ג 5103.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 464.9 קק״ל 2789.1 קק״לפחמימות 21.6 גרם 129.6 גרםשומן 27.9 גרם 167.4 גרםנתרן 700.9 מ״ג 4205.5 מ״גחלבון 28.8 גרם 173.1 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.1 גרםשומן רווי 6.7 גרם 40.5 גרםכולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״גסידן 94.5 מ״ג 567.0 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 850.7 מ״ג 5103.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.6 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
ירקות
-
2 בצלים גדוליםחתוכים גס
-
2 גזרים גדוליםחתוכים גס
-
2 זוקיני ירוק גדוליםחתוכים גס
-
1 ראש שוםחצוי
-
2 כפות שמן זית
-
3 גבעולי רוזמריןו/או אורגנו ו/או טימין
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מורחים את העוף בתערובת שמכינים ממיץ וקליפת לימון, טימין, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בחלל הבטן ענפי טימין, רוזמרין ואורגנו מניחים לעוף לספוג טעמים מינימום שעה-שעתיים ואפשר גם לילה במקרר.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מכינים את הירקות: מערבבים את כל הירקות בתבנית צלייה גדולה ומתבלים בשמן זית, רוזמרין (ו/או אורגנו ו/או טימין), מלח ופלפל.
- מניחים את העוף על הירקות בתבנית הצלייה. מברישים אותו בכל שאריות התיבול.
- צולים 20 דקות בחום גבוה. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים עוד 45 דקות, עד שהכל שחום ורך.
אופן הכנה
- מורחים את העוף בתערובת שמכינים ממיץ וקליפת לימון, טימין, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בחלל הבטן ענפי טימין, רוזמרין ואורגנו מניחים לעוף לספוג טעמים מינימום שעה-שעתיים ואפשר גם לילה במקרר.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מכינים את הירקות: מערבבים את כל הירקות בתבנית צלייה גדולה ומתבלים בשמן זית, רוזמרין (ו/או אורגנו ו/או טימין), מלח ופלפל.
- מניחים את העוף על הירקות בתבנית הצלייה. מברישים אותו בכל שאריות התיבול.
- צולים 20 דקות בחום גבוה. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים עוד 45 דקות, עד שהכל שחום ורך.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)