מרק קציצות בשר – אלבונדיגס
מרק אהוב מהמטבח הספרדי-ירושלמי. מרק אלבונדיגס פירושו מרק קציצות בשר, ויש לו המון גרסאות. בכולן יש מרק ירקות חמצמץ עם קציצות מבקר/כבש/עוף
מרק אהוב מהמטבח הספרדי-ירושלמי. מרק אלבונדיגס פירושו מרק קציצות בשר, ויש לו המון גרסאות. בכולן יש מרק ירקות חמצמץ עם קציצות מבקר/כבש/עוף
- מערכת Happy Food
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 530.2 קק״ל 2120.9 קק״לפחמימות 31.9 גרם 127.7 גרםשומן 26.7 גרם 106.9 גרםנתרן 128.5 מ״ג 513.8 מ״גחלבון 39.1 גרם 156.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.3 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.4 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 98.2 מ״ג 392.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 694.2 מ״ג 2776.6 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 33.9 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות32 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 530.2 קק״ל 2120.9 קק״לפחמימות 31.9 גרם 127.7 גרםשומן 26.7 גרם 106.9 גרםנתרן 128.5 מ״ג 513.8 מ״גחלבון 39.1 גרם 156.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.3 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.4 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 98.2 מ״ג 392.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 694.2 מ״ג 2776.6 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 33.9 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אלבונדיגס - קציצות בשר
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל בינונימגורר
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 ביצה L
-
2 כפות אורז לבן
-
1/2 כוס פטרוזיליהעם שמיר ונענע - קצוצים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מרק
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 קישוא בינוניפרוס
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס פטרוזיליהעם שמיר ונענע - קצוצים
-
3 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את האלבונדיגס: מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת הידיים. יוצרים כדורי בשר קטנים בקוטר ס״מ אחד ושומרים במקרר להמשך.
- מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים בו את הבצל והגזר. מוסיפים גם קישוא ותפוחי אדמה, עגבניות ורסק עגבניות, מערבבים 3-4 דקות ויוצקים פנימה ליטר וחצי מים.
- מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי מכמות עשבי התיבול ומבשלים עם מכסה 20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים את הקציצות הקטנטנות ומבשלים עוד 20 דקות ברתיחה עדינה, עד שהקציצות מבושלות כמו שצריך. אם רוצים, אפשר גם יותר זמן על אש נמוכה.
- ממש לפני ההגשה מוסיפים לימון ואת יתר עשבי התיבול.
אופן הכנה
- מכינים את האלבונדיגס: מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת הידיים. יוצרים כדורי בשר קטנים בקוטר ס״מ אחד ושומרים במקרר להמשך.
- מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים בו את הבצל והגזר. מוסיפים גם קישוא ותפוחי אדמה, עגבניות ורסק עגבניות, מערבבים 3-4 דקות ויוצקים פנימה ליטר וחצי מים.
- מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי מכמות עשבי התיבול ומבשלים עם מכסה 20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים את הקציצות הקטנטנות ומבשלים עוד 20 דקות ברתיחה עדינה, עד שהקציצות מבושלות כמו שצריך. אם רוצים, אפשר גם יותר זמן על אש נמוכה.
- ממש לפני ההגשה מוסיפים לימון ואת יתר עשבי התיבול.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)