-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.8 קק״ל 1555.1 קק״לפחמימות 16.9 גרם 67.5 גרםשומן 24.2 גרם 96.6 גרםנתרן 85.5 מ״ג 341.8 מ״גחלבון 27.7 גרם 110.9 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 10.1 גרם 40.5 גרםכולסטרול 170.8 מ״ג 683.2 מ״גסידן 59.4 מ״ג 237.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 1078.5 מ״ג 4314.1 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות17 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.8 קק״ל 1555.1 קק״לפחמימות 16.9 גרם 67.5 גרםשומן 24.2 גרם 96.6 גרםנתרן 85.5 מ״ג 341.8 מ״גחלבון 27.7 גרם 110.9 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 10.1 גרם 40.5 גרםכולסטרול 170.8 מ״ג 683.2 מ״גסידן 59.4 מ״ג 237.4 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 1078.5 מ״ג 4314.1 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.8 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
קארי
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
2 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםקצוצות גס
-
1/4 פלפל צ’ילי אדום בינוניאו יותר, קצוץ (לא חובה)
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית הל טחון
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס קרם קוקוס
-
1/2 כוס מים
-
2 כוסות כרוביותפרחים קטנטנים
-
1 כוס עגבניות שרי
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל החומרים על ידי לישה בידיים עטויות כפפות. מעבירים למקרר להתייצבות.
- מכינים את הקארי: בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב בכף עץ. יוצקים קרם קוקוס ומים ומערבבים. מוסיפים פרחי כרובית ועגבניות שרי, מכסים ומבשלים על הלהבה הכי קטנה.
- יוצרים קציצות קטנות ומוסיפים לסיר. טועמים מהרוטב ומוסיפים תיבול ונוזלים, אם צריך. מכסים ומבשלים רבע שעה.
- לפני ההגשה מפזרים כוסברה על הקארי, ניתן להגיש עם אורז מלא.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל החומרים על ידי לישה בידיים עטויות כפפות. מעבירים למקרר להתייצבות.
- מכינים את הקארי: בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב בכף עץ. יוצקים קרם קוקוס ומים ומערבבים. מוסיפים פרחי כרובית ועגבניות שרי, מכסים ומבשלים על הלהבה הכי קטנה.
- יוצרים קציצות קטנות ומוסיפים לסיר. טועמים מהרוטב ומוסיפים תיבול ונוזלים, אם צריך. מכסים ומבשלים רבע שעה.
- לפני ההגשה מפזרים כוסברה על הקארי, ניתן להגיש עם אורז מלא.
המתכון אושר על ידי דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות לאיזון סוכר - ליאת ברנט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
כמה זמן מבשלים את הקארי לפני שמוסיפים את הקציצות. רבע שעה לבישול קציצות זה מספיק?
הי רוחלה. זמני הבישול במתכונים נכונים, אבל אם את רואה שהקציצות לא מוכנות, עוד כמה דקות על האש לא יזיקו.
זה יכול להצליח גם עם קציצות בקר?
היי ליזי, כן זה יעבוד גם עם בשר בקר
נראה טעים!!!